Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

aragogo

Udaljenost od međe

Preporučene objave

Pozdrav!

Zemljište mi je izrazito usko (toliko usko da me bilo strah hoću li dobiti građevinsku dozvolu) no dobio sam ju. Kuća je izgrađena i fasadirana (a to je bogami trajalo).

No problem je sljedeći: prednji dio kuće je krivo iskolčen te nije 3m od međe s jedne strane već 2,90m - u to ulazi i fasada, bez fasade je nekih 2,99. Znači kuća je malo nahero. I to baš prema susjedima. 

Partner i ja čekamo uporabnu trenutno, novci su problem i sad nas je još strah da susjedi do nas ne dignu buku oko toga jer su stvarno neugodni prema nama. I susjedi imaju kuću koja nije 3m od međe već 2,5 ili tako nešto no sumnjam da se nešto može tu poduzeti jer je kuća stara i sigurno ima sve dozvole. Inače, zbog užih ali duljih razmjera naših dvaju zemljišta, njihova kuća je dolje kod ceste a naša više uvučena unutra tako da imamo pogled s bočnih prozora na tuđe vrtove a ne u tanjure. :smijeh:

Razgovarati s njima nije moguće. Egocentrični su, a da ne spominjem i otvoreno, odvratno homofobni. Nisam siguran plaća li se kazna ili što, ali samo mi je bitno da kuću ne rušim.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Trenutni zakon o gradnji sadrži odredbe o dozvoljenim odstupanjima, osim u pogledu odstupanja od obveznog regulacijskog pravca, udaljenosti od međe i sl. To su prije utvrđivali samo prostorni planovi. No, tko je utvrdio da je međa baš tu gdje završava 2,99 (2,90). No svejedno, kako je građevina vjerovatno građena prema prijašnjim propisima te u glavnom projektu nije navedena fasada, tlocrtno tih 2,99 mislim da ne bi trebao predstavljati problem. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×