Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
hiksi123

Dioba suvlasničke zajednice nekretnina

Preporučene objave

Nakon djedove smrti i ostavinske rasprave nasljedio sam jednu trećinu cjelokupne imovine koja se satoji od dosta nekretnina i nekoliko pokretnina. Dobio sam od odvjetnika ( koji je punomoćnik tetke i strica s kojima dijelim nasljedstvo) prijedlog diobe suvlasničke zajednice nekretnina u kojoj je navedeno četiri prijedloga. Niti jedan prijedlog mi ne odgovara jer mi ne žele prepustiti dio zemlje koji je moj pokojni otac kupio, a mi radimo i obrađujemo tu zemlju preko 20godina. Postoje svjedoci da je otac kupio i mi obrađivali zemlju. Znam da je greška bila što je moj otac pisao zemlju na njegovog oca, ali sad nema povratka. Moje pitanje je moram li se očitovati tom odvjetniku koji zastupa strica i tetku? Što će se dogoditi ako ne odgovorim? Trebam li to iskomunicirati s njim osobno ili uzeti drugog odvjetnika?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, hiksi123 je napisao:

Moje pitanje je moram li se očitovati tom odvjetniku koji zastupa strica i tetku?

Niste u obvezi, no izvjesno je da će ubrzo pred sudom pokrenuti postupak za razvrgnuće suvlasništva na neki od načina koji su vam predložili u dopisu. 

 

, hiksi123 je napisao:

Niti jedan prijedlog mi ne odgovara jer mi ne žele prepustiti dio zemlje koji je moj pokojni otac kupio, a mi radimo i obrađujemo tu zemlju

Mišljenja sam da niste u velikoj opasnosti, ovo iz razloga što se radi o zemljištu koje je moguće geometrijski podijeliti. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×