Jump to content

nepravomoćnost presude zbog žalbe na rješenje?


zao

Preporučene objave

Upravni sud je istovremeno donio presudu u moju korist kojom je tuženiku naložio donošenje novog rješenja i rješenje kojim je odbijen moj zahtjev za naknadom štete. Protiv rješenja Upravnog suda sam podnio žalbu, koju sada tuženik zlorabi radi izbjegavanja donošenja svoga rješenja jer je po njegovom mišljenju presuda nepravomoćna. Po mom mišljenju presuda je pravomoćna, jer sam se žalio na rješenje, a ne na presudu? Tko je u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru, ali šta znači "iskazati pravomoćnost po bilo kojem dijelu"? Podsjećam da meni odgovara da je presuda Upravnog suda pravomoćna, a ne tuženiku.

Ovaj je slučaj (po meni) jednostavan, Upravni sud je tuženiku presudom naložio donošenje novog rješenja, a on ga nije donio. Ako su baš svi spisi završili na Visokom upravnom sudu (radi moje žalbe na rlešenje Upravnog suda), ne bi li tuženik trebao kod sebe u protokolu čuvati spise predmeta (dovoljne za donošenje novog rješenja)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija