Jump to content
zao

nepravomoćnost presude zbog žalbe na rješenje?

Preporučene objave

zao    3

Upravni sud je istovremeno donio presudu u moju korist kojom je tuženiku naložio donošenje novog rješenja i rješenje kojim je odbijen moj zahtjev za naknadom štete. Protiv rješenja Upravnog suda sam podnio žalbu, koju sada tuženik zlorabi radi izbjegavanja donošenja svoga rješenja jer je po njegovom mišljenju presuda nepravomoćna. Po mom mišljenju presuda je pravomoćna, jer sam se žalio na rješenje, a ne na presudu? Tko je u pravu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
zao    3

Hvala na odgovoru. Koliko bi bio jak eventualni argument tuženika da su spisi predmeta na Visokom upravnom sudu (zbog moje žalbe na rješenje Upravnog suda)?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
zao    3

Hvala na odgovoru, ali šta znači "iskazati pravomoćnost po bilo kojem dijelu"? Podsjećam da meni odgovara da je presuda Upravnog suda pravomoćna, a ne tuženiku.

Ovaj je slučaj (po meni) jednostavan, Upravni sud je tuženiku presudom naložio donošenje novog rješenja, a on ga nije donio. Ako su baš svi spisi završili na Visokom upravnom sudu (radi moje žalbe na rlešenje Upravnog suda), ne bi li tuženik trebao kod sebe u protokolu čuvati spise predmeta (dovoljne za donošenje novog rješenja)?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×