Jump to content

5dc166bde45d9_hkzupma4.png.9590e296d178dd1c80ff94d41d2e91a8.png Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu, u suradnji s Vijećem Europe, vas poziva na  XXXII. redovno savjetovanje, pod nazivom "JAČANJE UČINKOVITOSTI KAZNENOG POSTUPKA PRIMJENOM STANDARDA EUROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA", koje će se održati od 5. do 7. prosinca 2019., u hotelu Remisens Premium Hotel Kvarner u Opatiji.  Preuzmite PROGRAM XXXII. REDOVNOG SAVJETOVANJA, Opatija.pdf i prijavite se za sudjelovanje.

Sign in to follow this  
kurismakku

Ostanak u Hrvatskoj nakon isteka Vize zbog ženidbe

Preporučene objave

 

Pozdrav,

Nadam se da nam netko može pomoći u vezi ovog pitanja, budući da nam informacije trebaju hitno jer viza moje zaručnice istječe ovaj vikend.

Zaručnica je državljanka Filipina, a ja sam državljanin Hrvatske.

Nedostaje nam jedan dokument kako bismo mogli pokrenuti proces kod matičara i sveukupno nam treba oko tjedan dana nakon isteka vize kako bismo sve uspjeli riješiti.

Ona je došla ovdje sa vizom Family & Friends, multiple entry, 90 dana u razdoblju od 180 dana. Iskoristila je od toga 83 dana. Prije toga je došla na turističkoj vizi u 2. mjesecu. Sveukupno u razdoblju od 180 dana, ona je u Hrvatskoj sada 90 dana, pa ako smo dobro shvatili trenutnu vizu nije moguće produžiti iako su vize različitog tipa.

 

Pitanje je, koje su posljedice ako ona ostane u Hrvatskoj nakon isteka vize?

Da li možemo pokrenuti proces ženidbe kod matičara ako joj je istekla viza, da li to oni provjeravaju?

Ako uspijemo pokrenuti proces ženidbe nakon što je istekla viza, da li će taj proces biti legalan?  Da li nakon toga možemo otići na policiju i pitati da dobije dozvolu boravka? Ako smo dobro razumjeli, jednom kada se pokrene proces ženidbe, Hrvatska joj mora dozvoliti da ona ostane ovdje sve dok taj proces nije završen? Na sličan način je poznanik rješio sličan problem, ali oni su pokrenuli proces prije isteka vize.

Hvala unaprijed na odgovoru! 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dozvolu boravka ste trebali davno zatražit.

Ako ostane duže ide kazna i zabrana ulaska.Policiju ne zanimaju razlozi ostanka i zašto se već niste vjenčali.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  



×