Jump to content

Erste banka i eox matrix


CrnaOvca

Preporučene objave

Poštovani

Prije svega sam iscrpljena od blokadi i to sve predugo traje.Ne bih ulazila u cijelu priču jer bih napisala mučan roman.

Bila sam u blokadi od nekih 180 000 tisuča kuna 2 kredita i svašta nešto.Kad je krenula prva nenajavljena blokada cijele plače krenulo se korak po korak rušiti sve.

Jedan kredit je uz blokadu otplačen i neke druge stvari.Ostao mi je kredit od ERSTE BANKe kao največa stavka još za riješiti jer jednostavno nisam mogla financijski podnjeti sama taj teret da i to usput nekako plačam.Nemam nekretnine,pokretnine ništa.Radim cijelo vrijeme i pokušavam se izvuči.

Kredit u Erste banci sam dignula u 6 mj.2007 godine 145 000 tisuča kunana 10 godina.Redovno sam ga otplačivalado 2013 godine i od tada ništa.Ovršili su me tj. ovršni prijedlog je iz 11 mj.2014 a na fini je datum 2015 od pisanice.Moje stanje dugovanja prema Erste banci je prema mom pitanju 2017 ostalo 58 tisuča i nešto sitno kuna.Međutim meni nemoguče za platiti uz druga dugovanja ali ni u ratama nikako.S obzirom da ništa nisu naplatili na fini od 15.09.2015. maknuli su me zbog nemogučnosti izvršenja plačanja ali Erste banci s kojom i imam kredit potpisan.Na naplati mi je ostalo dugovanje manje od 2000 kuna i ja sam sad par mjeseci u jednostavnom stečaju potrošača koji sam potpisala.U međuvremenu sam promijenila adresu,boravište itd.U Zgb. u kojem sam bila i prijavljena nisam ni bila niti dobivala ikakvu poštu zbog loših odnosa u obitelji.U pokušaju rješavanja dugova mjenjala sam gradove,kratko i vani da se izvučem do kraja ali prije ću umrijeti valjda.Nedavno me počeo nazivati Eox Matrix za koji sam tek uspjela saznati ko su tko su.Kada sam razgovarala s njima da ih skinem s grbače jer nemogu tako raditi i funkcionirati dok netko tako naziva a ne javi se onda.Pitala sam tko ste vi uopče zašto me nazivate.Rekli da su kupili moj dug i da ja njima krenem plačati nešto sitno kako god mogu.Ja sam odgovorila gledajte ja nemam pojma da ste vi moj ikakv dug kupili ja s vama ništa nisam potpisala a na fini stoji erste banka na čekanju.S njima jesam s vama nisam ništa niti me je erste banka obavjestila o vama i prekinula službenu ovrhu na meni.

O čemu vi pričate ponašate se ko kamatari kad mi kulturno kažete da sam vam dužna 12000 tisuča.Nedavno su mi poslali poslodavcu vrlo neugodan e-mail a ja im nisam rekla gdje radim jer još sam na određenom ugovoru da mi moraju skinuti direktno s plače novac te da će u suprotnom oni financijski odgovarati. Na fini oni još ne postoje.Ko je tu lud?Odnijela sam s fine potvrdu poslodavcu da vidi moje stanje dugovanja gdje se lijepo vidi da njih nema.Moj poslodavac im je službeno odgovorio da sam ja u blokadi da imam otvoren zaštičen račun da on vidi dugovanja ali ne vidi njih.

Ja nemam ništa potpisano s eoxom moj poslodavac još manje kredit sam dizala u Ers.banci i radila sam za drugog poslodavca.

Pritisak je pregadan ja nemam ni za savjet nekog odvjetnika.Šta da radim uopče.Može li moj poslodavac imati daljne probleme zbog njih ili da odmah dam otkaz od muke.Mogu li se ikom žaliti i kome.S obzirom da ja službeno neznam tko je moj ovhovoditelj da li ja mogu i kome pisati zastaru za moju vrstu dugovanja jer će sad proči 5 godina od kada sam dobila ovršni prijedlog od odvjetničkog društva. ali na fini je godinu duže.Da li uopče postoji zastara za ovakve stvari i kada i kome ju poslati kad ni službeno više neznam tko mi je ovrhovoditelj.

I s kim da se ja uopče dogovaram o otplati kad je sad po njima moje dugivanje duplo veče od pravog duga.Ko je to blagoslovio da se blokirana osoba ubije do kraja.

Moje pitanje je što sad da radim ,što mi se još gore može dogoditi od ovog.Da li da se žalim,ali kome.Ili da se dogovaram ali pod kakvim uvjetima.Pod ovakvim neću. Želim čist odnos u otplati svega.Ovo nije normalno.Što da napravim a da se još gore ne utopim.Utopila sam se u problemima s bivšim mužem hrvatskim braniteljom a ta država me pokušava utopiti do kraja.

Predugo ali ja zaista nevidim izlaz i kako sad da postupim.Ko može pomoči bilo kakvim savjetom bit ću vam ful ful zahvalna

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Ako je ovršna isprava pravomoćna a u vašem slučaju je tako, zastara de facto ne postoji iako prema zakonu pravomoćna ovršna isprava zastarijeva u roku od deset godina, svakom radnjom vjerovnika pred nadležnim tijelom ona se prekida i počinje teći ispočetka.

Osobni stečaj je odlična opcija za ljude koji imaju velike dugove i nemaju imovine ili je njihova imovina male vrijednosti. Ako ste u toj situaciji provedite postupak osobnog stečaja do kraja i riješiti ćete se dugova. 

U komunikaciji sa Eos-om je najgora varijanta priznati dug ili se dogovarati o otplati istog a naročito ako ste u postupku osobnog stečaja ili je dug nedefiniranog iznosa a možda i sporan ili u zastari. Psihološki pritisak koji vrše je posebna priča, ali morate znati da ste žrtva u toj igri i da sve ovisi o tome kako se postavite. Uopće ne morate komunicirati s njima, pogotovo s obzirom da imate originalnog vjerovnika za isti dug na fini pa bi bilo izuzetno glupo plaćati i Eosu ili se sa njima dogovarati u takvoj situaciji a i psovanje ponekad blagotvorno djeluje! Dakle, instant rješenja nema, ali koliko sam shvatio za sad vam ne mogu ništa osim što vam uzrokuju neugodnosti.

Rekao bih da je poslodavac odlično postupio jer njihov dopis bez pravomoćne originalne ovršne isprave koja glasi na njih je samo popis želja! Bravo za poslodavca! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , CrnaOvca je napisao:

Na naplati mi je ostalo dugovanje manje od 2000 kuna i ja sam sad par mjeseci u jednostavnom stečaju potrošača koji sam potpisala.

Po čijem izračunu je od ovog duga ostalo 2.000,00 kn? U kojoj fazi Vam je postupak na sudu (jednostavni postupak stečaja potrošača)?

prije 13 sati , CrnaOvca je napisao:

Rekli da su kupili moj dug i da ja njima krenem plačati nešto sitno kako god mogu.Ja sam odgovorila gledajte ja nemam pojma da ste vi moj ikakv dug kupili ja s vama ništa nisam potpisala a na fini stoji erste banka na čekanju.

Pošaljite dopis Erste banci, da Vam sukladno čl. 82. Zakonu o obveznim odnosima hitno odgovore kada i kome su prodali Vaš dug, te koji je iznos prema njihovom obračunu ostao nepodmiren u odnosu na njih kao ovrhovoditelja.

prije 13 sati , CrnaOvca je napisao:

Šta da radim uopče.Može li moj poslodavac imati daljne probleme zbog njih ili da odmah dam otkaz od muke.

Pokušajte pribaviti odgovore na moja prethodna pitanja, pa ću Vas uputiti što da dalje poduzimate. Nije stanje tako strašno, kako Vam možda sada izgleda. Niti poslodavac nema razloga za brigu, a Vi imate još manje razloga za otkaz.

prije 13 sati , CrnaOvca je napisao:

da li ja mogu i kome pisati zastaru za moju vrstu dugovanja

Zastare ovdje nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Borbena7 je napisao:

Po čijem izračunu je od ovog duga ostalo 2.000,00 kn? U kojoj fazi Vam je postupak na sudu (jednostavni postupak stečaja potrošača)?

Pošaljite dopis Erste banci, da Vam sukladno čl. 82. Zakonu o obveznim odnosima hitno odgovore kada i kome su prodali Vaš dug, te koji je iznos prema njihovom obračunu ostao nepodmiren u odnosu na njih kao ovrhovoditelja.

Pokušajte pribaviti odgovore na moja prethodna pitanja, pa ću Vas uputiti što da dalje poduzimate. Nije stanje tako strašno, kako Vam možda sada izgleda. Niti poslodavac nema razloga za brigu, a Vi imate još manje razloga za otkaz.

Zastare ovdje nema.

Puno hvala na ovim odgovorima jer su mi bitni i što prvo,kome,kako.

Napravit ću to kaj velite tj.što kažete..Za zastaru ste mi odgovorili ono što zapravo i mislim ja. Nema je ali neznam trebala mi je neka potvrda nekog tko više zna o svemu.Možda apsolutna nakon 10 godina što bih mogla i docekat kako mi ide ali i tu postoji svašta nešto što mi nije jasno.Relativna petogodišnja očito u mom slučaju ne postoji. I tako dalje o zastarama.Kažu ako se vi ne pozovete na nju nitko neće ali za običnu osobu poput mene i to pozivanje na nju je upitno tj. nema takvog izlaza i pokušaja za mene. Jednostavni stečaj je nešto što sam zapravo morala potpisati po izračunu fine i mislim da će to trajati najkasnije 1 godinu a potpisan je onda kada su me pozvali da potpišem za svotu malo manju od 20000 kuna.Točna cifra je nebitna jer se dosada ništa nije dogodilo u procesu sam i čekam.Pošto zaista ništa ne posjedujem osim što radim nebojim se njihove presude.Čekam kada će me pozvati.Postoji dug u Erste banci i nešto vrlo sitno ali s kanatama oko 10000 kuna koji je zbog nenaplativosti maknut ali be oprošten s njihove strane.Znači čeka odluku za jednostavni stečaj da bi se vratio na listu čekanja.To je moj zdrav zaključak i to će tako biti.I opet ispočetka.Ali u svim tim papirima koje su mi na moj zahtjev dali ne postoji eox matrix nego erste banka.Ok. ako su oni kupili taj dug kako kažu i država im je apsolutni zaštitnik u svemu zašto me banka nije obavjestila o svemu i maknula se s fine I zašto taj eox traži moj oib,adresu a nisu mi poslali crno na bijelo sve papire da ih ne nabrajam.Kad su kupili za koliko.Znači sve zakonski legalne papire i uknjižili se na finu i stali u red čekanja.Zašto bih ja plačala nekome to ovako usput jer oni tako kažu da mora biti a nitko ništa nije odradio do kraja zakonski prema meni.A kažu zakon ih štiti oni mogu sve.Ko u mafijaškim organizacijama a sve pod okriljem države kao.Jako mi se ne sviđa to,način na koji se igraju sa mnom,mojim dostojanstvom svi. Na mojih milijun pitanja u fini nitko mi ništa ne može i nitko tamo ništa nezna I nitko ne daje adekvatan odgovor.U kakvoj državi ja to živim i zašto sam se rodila ko Hrvatica.Ok ljudi sami naprave grešku u startu dižuči kredit neznajuči što će im donjeti sutra ko ja i zapnu.Ali u demokratskim državama se kulturno pomaže ljudima poput mene da se iziđe iz problema.Ja sam ping pong loptica u ovoj državi ali i dalje radim i plačam sve na svojoj platnoj listi 

Za početak ću poslati dopis a dalje neznam ni sama.Ali i to je početak

 Hvala

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , CrnaOvca je napisao:

Možda apsolutna nakon 10 godina što bih mogla i docekat kako mi ide ali i tu postoji svašta nešto što mi nije jasno.Relativna petogodišnja očito u mom slučaju ne postoji. I tako dalje o zastarama.

Nakon prekida zastara počinje teći iznova, a vrijeme koje je proteklo prije prekida ne računa se u zakonom određeni rok za zastaru. Problem je što se zastara prekida svakom radnjom vjerovnika koja je poduzeta s ciljem naplate tražbine, tako da u praksi do zastara dolazi vrlo rijetko.

prije 8 sati , CrnaOvca je napisao:

Kažu ako se vi ne pozovete na nju nitko neće ali za običnu osobu poput mene i to pozivanje na nju je upitno tj. nema takvog izlaza i pokušaja za mene.

Sud na zastaru ne pazi po službenoj dužnosti, već po prigovoru stranke. 

prije 8 sati , CrnaOvca je napisao:

Jednostavni stečaj je nešto što sam zapravo morala potpisati po izračunu fine i mislim da će to trajati najkasnije 1 godinu a potpisan je onda kada su me pozvali da potpišem za svotu malo manju od 20000 kuna.Točna cifra je nebitna jer se dosada ništa nije dogodilo u procesu sam i čekam.

Na ovom linku možete pratiti svoj postupak, a ne bi bilo loše poslati sudu požurnicu za postupanje, jer su sudovi zatrpani, a Vama je u interesu ovo što prije okončati.

https://e-oglasna.pravosudje.hr/?q=ocevidnik

prije 8 sati , CrnaOvca je napisao:

zašto me banka nije obavjestila o svemu i maknula se s fine

Pošaljite im ovaj dopis, pa ćemo vidjeti sukladno njihovom odgovoru što Vam je dalje najbolje za napraviti. 

Kakvo Vam je trenutno stanje u očevidniku tj. tko i s kojim iznosima sve stoji zabilježen u redu naplate?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija