Jump to content

Uvjeti da malodobno dijete može živjeti sa polusestrom u inozemstvu uz pristanak oca


Petra 66

Preporučene objave

Maloljetno dijete je živjelo sa majkom i polusestrom, ranije i sa polubratom koji sada živi i radi u inozemstvu. Otac ima drugu obitelj i dijete je povremeno posjećivao. Majka je umrla i dijete želi ostati sa polusestrom i otići sa njom živjeti i školovati se kod polubrata u inozemstvo. Otac je zakoniti skrbnik i centar je dozvolio djetetu da živi sa polusestrom i slaže se sa tim da dijete odvede u inozemstvo. Otac je polusestri od djeteta dao sve ovlasti u izjavi što je ovjereno kod javnog bilježnika. Dali postoji mogućnost da se njigove želje ostvare. Hvala. 

uređeno: od Petra 66
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 sati , Petra 66 je napisao:

centar je dozvolio djetetu da živi sa polusestrom i slaže se sa tim da dijete odvede u inozemstvo.

U kojoj formi je ova odluka?

prije 23 sati , Petra 66 je napisao:

Otac je polusestri od djeteta dao sve ovlasti u izjavi što je ovjereno kod javnog bilježnika. Dali postoji mogućnost da se njigove želje ostvare.

Pitanje je, kako bi u toj drugoj državi polusestra funkcionirala s ovakvim ovlastima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Austriji je od djetetove polusestre rođeni brat koji živi i radi tamo nekoliko mjeseci. Sa svojim poslodavcem su dogovorili posao koji bi odmah napravili radnu dozvolu. Stan koji su dobili od općine na korištenje je dosta velik i tu bi živjeli svi zajedno uključujući i moju kćerku koja također živi i radi u Austriji sa djetetovim polubratom. Oni svi su do prije nekoliko mjeseci živjeli zajedno na istoj adresi u Hrvatskoj a sada su tu sami dijete i polusestra nakon smrti majke. Centar za socijalnu skrb je obavio sve potrebne razgovore i obilazio dijete u više navrata i zaključio da je sve u redu. Dijete ne želi kod oca i njegove druge obitelji i ispoštovali su njegovu želju i omogućili da dijete i dalje živi sa polusestrom i otac se složio sa tim. Znači u inozemstvu nebi išli na slijepo nego već imaju pripremljen dom gdje u blizini tj u produžetku stana ima osnovna škola i dogovoren posao za polusestru. Znači dijete bi živjelo u okruženju još tri osobe sa kojima je živio i do sada, bio bi dobro zbrinut i nebi doživio još jednu traumu nakon iznenadne smrti majke ako bi ga bez njegove volje odveli živjeti kod oca. Otac također radi na terenu i rijetko je kod kuće pa bi u tom slučaju bio sa nepoznatim osobama i to nebi psihički dobro utjecalo na njega. Dijete ima 13 godina. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila je punomoć od djetetovog oca ovjereno kod javnog bilježnika. Polusestra mnogo više zna o djetetu skrbit nego sam otac a sestra je završila pravni fakultet, školovana je i jako dobro se može snaći i zastupati dijete. Jedini problem je što još nemamo informaciju o Austrijskom zakonu i kakve oni dokumente traže i dali priznaju punomoć od oca da joj polusestra bude  skrbnik u inozemstvu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, Petra 66 je napisao:

Jedini problem je što još nemamo informaciju o Austrijskom zakonu i kakve oni dokumente traže i dali priznaju punomoć od oca da joj polusestra bude  skrbnik u inozemstvu. 

E, to je po meni jedini problem u ovom slučaju. Ovu informaciju je najbolje zatražiti u Austriji od nekoga njihovog nadležnog tijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija