Jump to content

Podjela imovine


rozana

Preporučene objave

Kćer sam iz prvog braka i otac je nedavno umro. Iza njega ostala je druga žena i sin i kćer iz drugog braka. Žena je zatražila svoju bračnu stečevinu, a druga polovica bi se dijelila na četvrtine. Žena je nedavno, još dok je tata bio živ, na sestru prepisala kuću, koja je također stečena u braku, a glasila je na njeno (ženino) ime. Zanima me imam li ja kakvih prava u odnosu na darovanu kuću, neki nužni dio, ili ne. Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, rozana je napisao:

neki nužni dio

Iz opisanog se može zaključiti da vaš nužni dio ne bi bio povrijeđen, obzirom da se nužni dio određuje glede ostavine u cijelini, a ne parcijalno u svakoj određenoj stvari, no u konkretnom slučaju nije stvar u nužnom dijelu, več su sporne činjenice o sastavu ostavine, odnosno bi u ostavinu trebala ući i 1/2-ina kuće za koju navodite da potpada pod režim bračne stečevine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na  objašnjenju, shvatila sam.Moram napomenuti da su i sestra i brat pravnici, dakle znali su da kuću treba uključiti u ostavinu. Izgleda da su se oni dogovorili, i mene pokušali zaobići. Ne bih se voljela zamjerati jer smo u dobrim odnosima, pogotovo sestra i ja, ali ovo zaista nije u redu i ne znam što sada učiniti. Ostavinska je bila, ali nismo još dobili rješenje i postoji i žalbeni rok. Ta je kuća  kupljena u braku, nisam sigurna je li ispočetka bila na tatinom imenu, pa su to poslije promijenili, je li to uopće bitno? Što mi savjetujete da napravim?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija