Jump to content

Novoformirana građevinska čestica


bambugej

Preporučene objave

Godinama imam problema sa susjedima, kojima su moji roditelji (sada pokojni) prešutno dozvolili, želeći izbjeći neugodnosti, da koriste dio naših građevinskih parcela za pristup vozilima do svoje parcele, a kasnije i garaže koju su dijelom izgradili, nelegalno, na našem zemljištu. Isti pristup i mi koristimo zajedno s njima, ali sve je na našem zemljištu. U međuvremenu su legalizirali garažu i kuću, koja je također bila građena bez dozvole. Budući da su se ponašali krajnje bezobzirno i uzurpirali cijeli taj pristup parkirajuči nekoliko automobila, tražila sam da se nekako razgraničimo i da se ja ogradim kako bih mogla imati bar malo mira i raspolagati normalno svojim vlasništvom, što su oni odbili. Oni praktički smatraju i ponašaju se kao da je navedena pristupna rampa, širine 8 - 10 metara njihova, i to pod izgovorom da su ju oni izbetonirali. 

Obijajući razne urede uspijela sam saznati da su predali zahtjev za formiranjem svoje građevinske čestice (nakon što su sve legalizirali) i to tako da bi ista trebala obuhvaćati cijelu tu pristupnu rampu, koja predstavlja 1/3 ukupne površine cijelog mog zemljišta i time bi mene potpuno zatvorili i onemogućili mi pristup do moje parcele.

Molim savjet, što učiniti. Za sad sam samo u geodetskoj upravi predala izjavu da se ne slažem s navedenim prijedlogom. Rečeno mi je da dam svoj prijedlog, ali ne znam što uopće mogu predložiti, budući da je cijelo to zemljište moje, osim jednog malog djelića uz njihovu kuću. Također mi je službenica rekla da im "mora" dati  dio zemljišta koje je ispod njihove garaže.. jedino što vidim da bih mogla predložiti je da mi daju dio te ogromne garažetine, a ja njima u zamjenu zemljište ispred preostalog dijela garaže, ali teško da bi oni ikad na to pristali, oni hoće sve..

Očajna sam, to mi je jedina imovina..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija