Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
bambugej

Novoformirana građevinska čestica

Preporučene objave

Godinama imam problema sa susjedima, kojima su moji roditelji (sada pokojni) prešutno dozvolili, želeći izbjeći neugodnosti, da koriste dio naših građevinskih parcela za pristup vozilima do svoje parcele, a kasnije i garaže koju su dijelom izgradili, nelegalno, na našem zemljištu. Isti pristup i mi koristimo zajedno s njima, ali sve je na našem zemljištu. U međuvremenu su legalizirali garažu i kuću, koja je također bila građena bez dozvole. Budući da su se ponašali krajnje bezobzirno i uzurpirali cijeli taj pristup parkirajuči nekoliko automobila, tražila sam da se nekako razgraničimo i da se ja ogradim kako bih mogla imati bar malo mira i raspolagati normalno svojim vlasništvom, što su oni odbili. Oni praktički smatraju i ponašaju se kao da je navedena pristupna rampa, širine 8 - 10 metara njihova, i to pod izgovorom da su ju oni izbetonirali. 

Obijajući razne urede uspijela sam saznati da su predali zahtjev za formiranjem svoje građevinske čestice (nakon što su sve legalizirali) i to tako da bi ista trebala obuhvaćati cijelu tu pristupnu rampu, koja predstavlja 1/3 ukupne površine cijelog mog zemljišta i time bi mene potpuno zatvorili i onemogućili mi pristup do moje parcele.

Molim savjet, što učiniti. Za sad sam samo u geodetskoj upravi predala izjavu da se ne slažem s navedenim prijedlogom. Rečeno mi je da dam svoj prijedlog, ali ne znam što uopće mogu predložiti, budući da je cijelo to zemljište moje, osim jednog malog djelića uz njihovu kuću. Također mi je službenica rekla da im "mora" dati  dio zemljišta koje je ispod njihove garaže.. jedino što vidim da bih mogla predložiti je da mi daju dio te ogromne garažetine, a ja njima u zamjenu zemljište ispred preostalog dijela garaže, ali teško da bi oni ikad na to pristali, oni hoće sve..

Očajna sam, to mi je jedina imovina..

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×