Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ribanac

Gradnja kuće - troje suvlasnika

Preporučene objave

Poštovanje,

Naime planiram s još 2 osobe ( povjerljive ) gradit kuću ( svi bi uložili jednaku sumu novaca). jedan od njih posjeduje teren. Zanima me kako je najbolje napraviti pravno da na tom terenu i budućoj kući budemo upisani svi troje kao vlasnici? Svi savjeti su dobrodošli.

Hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sklopite ugovor o partnerstvu u gradnji kuće, kojom ćete definirati da će Vam onaj koji je vlasnik terena prepisati po 1/3 zemljišne čestice, tako će se smatrati da sve što je s tom česticom razmjerno trajno spojeno, suvlasništvo sve trojice. Jasno, nakon izgradnje kuće istu ako bude imala tri zasebne uporabne jedinice, možete etažirati, tako da zajednički dijelovi zgrade i zemljišna čestica čine suvlasništvo, a da svaki imate zasebno vlasništvo na svom stanu unutar kuće.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×