Jump to content

Kvar na kanalizacijskom priključku


mamikulcic

Preporučene objave

Dobar dan!

Imam jedan problem u vezi kanalizacije pa bih vas molio savjet. 

Izvan kućne ograde je nogostup i pojas trave širine od nekih 1m. Nasuprot kuće je kafić te se često automobili i teški kamioni parkiraju na nogostup i travu. Na travnatom dijelu je betonski šaht koji je dio kanalizacije, to je valjda nekakva revizija ili dio našeg priključka na kanalizaciju. Prošle godine je jedan kamion razbio poklopac te je upao u taj šaht. Prijavio sam slučaj općinskom komunalnom redaru, on je izašao pogledati o čemu se radi i na tome je stalo. Prije 2 mjeseca nakon obilnijih kiša očito je u šaht dospjelo zemlje, trave i valjda nekog smeća i nešto se začepilo te se zapunio vodom a također je i trava po dužini i 2-3 metra sa svake strane pod vodom. Znači kanalizacija normalno funkcionira i sve je ok osim te vode koja stoji već nekih 2 mjeseca na travi pored ograde. Prijavljeno opet komunalnom redaru, na prvi poziv je rekao da zna za problem te da je naručio novi poklopac šahta te da će prvom prilikom riješiti problem. Danas opet poziv i redar mijenja priču, veli da po "novom zakonu" općina ili tko već nije dužan popravljati kvarove nastale nakon priključka. Uz to napominje da je dobio već nekoliko prijava od susjeda. Predlaže da šaljemo upit načelniku pa da općina sufinancira popravak. 

Po meni je rješenje minorno, kvar od par stotina kn i nije problem u novcu ali ne želim plaćati nešto za što po meni nisam odgovoran.

Molio bih savjet kako se postaviti i što napraviti u ovom slučaju. 

Hvala! 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija