Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mamikulcic

Kvar na kanalizacijskom priključku

Preporučene objave

Dobar dan!

Imam jedan problem u vezi kanalizacije pa bih vas molio savjet. 

Izvan kućne ograde je nogostup i pojas trave širine od nekih 1m. Nasuprot kuće je kafić te se često automobili i teški kamioni parkiraju na nogostup i travu. Na travnatom dijelu je betonski šaht koji je dio kanalizacije, to je valjda nekakva revizija ili dio našeg priključka na kanalizaciju. Prošle godine je jedan kamion razbio poklopac te je upao u taj šaht. Prijavio sam slučaj općinskom komunalnom redaru, on je izašao pogledati o čemu se radi i na tome je stalo. Prije 2 mjeseca nakon obilnijih kiša očito je u šaht dospjelo zemlje, trave i valjda nekog smeća i nešto se začepilo te se zapunio vodom a također je i trava po dužini i 2-3 metra sa svake strane pod vodom. Znači kanalizacija normalno funkcionira i sve je ok osim te vode koja stoji već nekih 2 mjeseca na travi pored ograde. Prijavljeno opet komunalnom redaru, na prvi poziv je rekao da zna za problem te da je naručio novi poklopac šahta te da će prvom prilikom riješiti problem. Danas opet poziv i redar mijenja priču, veli da po "novom zakonu" općina ili tko već nije dužan popravljati kvarove nastale nakon priključka. Uz to napominje da je dobio već nekoliko prijava od susjeda. Predlaže da šaljemo upit načelniku pa da općina sufinancira popravak. 

Po meni je rješenje minorno, kvar od par stotina kn i nije problem u novcu ali ne želim plaćati nešto za što po meni nisam odgovoran.

Molio bih savjet kako se postaviti i što napraviti u ovom slučaju. 

Hvala! 

LP

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat , mamikulcic je napisao:

Predlaže da šaljemo upit načelniku pa da općina sufinancira popravak.

Onda za početak napravite ovako, te navedite da im šaljete prijavu upravo po njegovoj uputi i da tražite žurno postupanje s obzirom da se rješavanje kvara već poprilično vremenski razvuklo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×