Jump to content

Naknada štete kaznenim djelom


rtrpljnr123@gmail.com

Preporučene objave

Supruga je prelazila na cesti zebru bez semafora,te je na nju naletio vozač pod utjecajem alkohola ,koji je upravo izašao sa parkirališta ugostiteljskog objekta.Policajac koji je navečer došao kod mene u stan da potpišem dokument,rekao mi je da je utvrđenom da počinitelj  ima 1,2 promila alkohola ,ali da je on stalno u Policijskoj stanici izlazio sa saslušanja ,te je razgovarao mobitelom sa doktorima i tražio njihovu pomoč.Supruga je u nesvijesti završila na Neurologiji i bila u Aritheri ,gdje je prohodala,alii ima posljedice da ne može govoriti i jesti hranu,te se u Domu za starije osobe hrani PEGOM i špricom u želudac.Advokat je u Zagrebu tužio Osiguravajuču kuću auta za naknadu štete. Istom je na Opčinskom sudu pokrenuta zajedno sa Opčinskim državnim odvjetništvom tužba protiv počinitelja. Opčinsko državno odvjetništvo je od Policije dobilo dokumentaciju,ali sada u krvi počinitelja nema više alkohola.Rekao sam Državnom odvjetniku za alkohol u krvi,te je on naknadno poslao obavijest policiji. Meni znana osoba se upisala u Policiji u knjigu te je ta osoba 2 dan vidjela da počinitelj ima 1,2 promila alkohola u krvi,ate  je nakon nekoliko dana bila od strane policije izbrisana krv.Advokat tvrdi da će ta osoba, počinitelj  i ja i  policajac koji je napravio izvješče biti na sudu ispitana.Da to nema utjecaja na presudu za odštetu za suprugu od osiguranja auta.Imati će utjecaj na građansku parnicu protiv počinitelja. Zanima me u kojim se iznosima kreću naknade štete od takvih kaznenih djela.Več je sudom određeno 5 doktora,konzultanata . I koliko dugo treba čekati da krenu postupci pred Sudom.Molim da mi pomognete za uvid  u sudsku praksu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknada štete će ovisiti o tome kolika je šteta supruzi nastala od prometne nezgode, koliko je trpjela fizičkih bolova, straha, smanjenja životne aktivnosti, naruženost i sl., a to ocjenjuju sudsko-medicinski vještaci, dakle, o tome uopće nije moguće govoriti, očigledno je da supruga ima i trajni invaliditet te da joj je stalno potrebna tuđa pomoć i njega, pitanje je i je li pretrpjela i neku drugu materijalnu štetu, izgubljenu zaradu i slično. Po mom mišljenju, možete očekivati naknadu štete u stotinama tisuća kuna, ali se ne mogu odrediti bliže od toga.

Nadalje, ako je počinitelj iz Zagreba, postupci mogu trajati i do nekoliko godina - dvije, tri ili više do pravomoćnosti ili isplate. Međutim, osiguravajuća društva obično odmah isplaćuju iznos štete koji smatraju da je po njima nesporan, i ja vjerujem da ćete barem dio odštete dobiti u mirnom postupku prije parnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija