Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

rtrpljnr123@gmail.com

Naknada štete kaznenim djelom

Preporučene objave

Supruga je prelazila na cesti zebru bez semafora,te je na nju naletio vozač pod utjecajem alkohola ,koji je upravo izašao sa parkirališta ugostiteljskog objekta.Policajac koji je navečer došao kod mene u stan da potpišem dokument,rekao mi je da je utvrđenom da počinitelj  ima 1,2 promila alkohola ,ali da je on stalno u Policijskoj stanici izlazio sa saslušanja ,te je razgovarao mobitelom sa doktorima i tražio njihovu pomoč.Supruga je u nesvijesti završila na Neurologiji i bila u Aritheri ,gdje je prohodala,alii ima posljedice da ne može govoriti i jesti hranu,te se u Domu za starije osobe hrani PEGOM i špricom u želudac.Advokat je u Zagrebu tužio Osiguravajuču kuću auta za naknadu štete. Istom je na Opčinskom sudu pokrenuta zajedno sa Opčinskim državnim odvjetništvom tužba protiv počinitelja. Opčinsko državno odvjetništvo je od Policije dobilo dokumentaciju,ali sada u krvi počinitelja nema više alkohola.Rekao sam Državnom odvjetniku za alkohol u krvi,te je on naknadno poslao obavijest policiji. Meni znana osoba se upisala u Policiji u knjigu te je ta osoba 2 dan vidjela da počinitelj ima 1,2 promila alkohola u krvi,ate  je nakon nekoliko dana bila od strane policije izbrisana krv.Advokat tvrdi da će ta osoba, počinitelj  i ja i  policajac koji je napravio izvješče biti na sudu ispitana.Da to nema utjecaja na presudu za odštetu za suprugu od osiguranja auta.Imati će utjecaj na građansku parnicu protiv počinitelja. Zanima me u kojim se iznosima kreću naknade štete od takvih kaznenih djela.Več je sudom određeno 5 doktora,konzultanata . I koliko dugo treba čekati da krenu postupci pred Sudom.Molim da mi pomognete za uvid  u sudsku praksu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naknada štete će ovisiti o tome kolika je šteta supruzi nastala od prometne nezgode, koliko je trpjela fizičkih bolova, straha, smanjenja životne aktivnosti, naruženost i sl., a to ocjenjuju sudsko-medicinski vještaci, dakle, o tome uopće nije moguće govoriti, očigledno je da supruga ima i trajni invaliditet te da joj je stalno potrebna tuđa pomoć i njega, pitanje je i je li pretrpjela i neku drugu materijalnu štetu, izgubljenu zaradu i slično. Po mom mišljenju, možete očekivati naknadu štete u stotinama tisuća kuna, ali se ne mogu odrediti bliže od toga.

Nadalje, ako je počinitelj iz Zagreba, postupci mogu trajati i do nekoliko godina - dvije, tri ili više do pravomoćnosti ili isplate. Međutim, osiguravajuća društva obično odmah isplaćuju iznos štete koji smatraju da je po njima nesporan, i ja vjerujem da ćete barem dio odštete dobiti u mirnom postupku prije parnice.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×