Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Maja.23

Ovrha

Preporučene objave

Sjela mi je plaća na blokirani tekući račun (nemam zaštićeni) u iznosu od 5500kn i to je sve uzeo ovrhovoditelj.

U Fini su mi rekli da je moguće u banci podnijeti zahtjev te da postoji mogućnost da dobijem dio plaće. Da li je to zaista tako i što moram napraviti? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako banka utvrdi da su primanja koja su izuzeta od ovrhe uplaćena na račun na kojem se provodi postupak ovrhe (redovan račun ovršenika), a ne na poseban (zaštićeni) račun ovršenika, o tome će obavijestiti Finu kako bi se navedena primanja prenijela na poseban (zaštićeni) račun ovršenika. 

Ako ovršenik nema otvoren poseban (zaštićeni) račun, a primanja koja su izuzeta od ovrhe su uplaćena na račun na kojem se provodi postupak ovrhe (redovan račun ovršenika), banka će o istome obavijestiti Finu. Uz to banka će obavijestiti i ovršenika o potrebi otvaranja posebnog (zaštićenog) računa. Ovršenik treba u roku od 8 dana od dana kada je Fina zaprimila obavijest banke, dostaviti u Finu Obavijest iz čl. 212. st. 1. Ovršnog zakona. Ovršenik uz to treba dostaviti u Finu i Potvrdu uplatitelja o uplati i iznosu sredstava izuzetih od ovrhe.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×