Jump to content

Rokovi izvršenja rješenja javnog tjela


kanojdoo

Preporučene objave

Dobio sam riješenje koje je kao odgovor na moju žalbu izdao Povjerenik za informiranje, jer mi je jedno državno tijelo odbilo dati traženu informaciju.

U tom rješenju stoji da poništavaju rješenje kojim mi to državni tijelo odbija dati informaciju i naređuju istome da mi u roku 8 dana po pravomoćnosti rješenja dostavi traženu informaciju. Tu mi je sve jasno, ali mi nisu jasni rokovi.

Naime, na kraju rješenja stoji da protiv tog rješenja nije dopuštena žalba, ali da se može pokrenuti upravni spor na Visokom upravnom sudu RH u roku 30 dana.

Nije mi jasno kad rješenje postaje pravomoćno? Onog dana kad ga primim ili nakon 30 dana (ukoliko ne pokrenu upravni spor)?

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam imao sličan postupak. Naime Rješenje je pravomoćno nakon osam dana, ali ima institucija koje ne ispoštuju tu pravomoćnost dok se ne riješi pravni spor. 

Da se to dogodilo meni ja bi im poslao požurnicu (tom tijelu koje je odbilo dati informaciju) i pričekao 30 dana da vidim jel pokrenut upravni spor. Ako nije poslao bih im još jednu tada sa zahtjevom i odlukom protiv koje nisu pokrenuli upravni spor. 

Napomenuo bih da nisam pravnik, ovo je iz vlastitog iskustva. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , kanojdoo je napisao:

Iskreno, mene samo zanima kad istječe zakonski rok do kojega mi moraju to dostaviti. Ukoliko ga ne ispoštuju prvo ću podnijeti kaznenu prijavu, jer su Zakonom definirane kazne za to, a onda ću ih tek krenuti maltretirati da mi to dostave.

Jel bi menmogli uputiti na kaznene odredbe, gdje je definirano  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija