Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Lisa55

Zastara po računima-ovrha

Preporučene objave

Pozdrav,

jučer mi je stiglo rješenje o ovrsi duga za komunalnu naknadu, no ovrha je za račune iz 2017. godine. Spada li komunalna naknada i naknada za uređenje voda pod račune koji zastarijevaju nakon godine dana i ako da mogu li se zbog toga žaliti na rješenje o ovrsi?  Računi su bili iz razdoblja kad sam imala ugostiteljski obrt koji je u međuvremenu zatvoren.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Rok zastare za komunalnu naknadu iznosi 3. godine, a počinje teći prvog idućeg dana nakon roka dospijeća navedenog na računu. Prema tome, prigovor na rješenje o ovrsi, ne bi bio rješenje ove pravne stvari. Najučinkovitije bi bilo podmiriti dug u navedemo roku od 8 dana, tako bi izbjegli obvezu podmirivanja predvidivih troškova. Ukoliko se odlučite na ovu opciju, potvrdu o uplati na ime duga pošaljite kao dokaz javnom bilježniku koji je i donio predmetno rješenje o ovrsi. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×