Jump to content

Vjencanje


Azra Elvis

Preporučene objave

Potreban Vam je izvadak iz matice rođenih izdan u državi rođenja sukladno međunarodnim ugovorima i konvencijama uz prijevod na hrvatski jezik, zatim potvrda o slobodnom bračnom stanju stranca izdana sukladno međunarodnim ugovorima i konvencijama uz prijevod na hrvatski jezik, te potvrda da nema zapreka za sklapanje braka stranog državljanina u Republici Hrvatskoj i da će taj brak biti priznat u državi čiji je državljanin uz prijevod na hrvatski jezik (ova potvrda može biti i sastavni dio potvrde o slobodnom bračnom stanju). Uz navedeno potrebna je identifikacijska isprava sa slikom i dokaz o državljanstvu (npr. putovnica).

Svi ovi dokumenti moraju sadržavati Apostille nadovjeru nadležnog konzularnog predstavništva čiji je državljanin ženik, potom moraju biti prevedeni i ovjereni od strane sudskog tumača na hrvatski jezik, te kao takvi trebaju biti dostavljeni matičnom uredu za prijavu vjenčanja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Zdravo, ako moze pomoc.Naime drzavljanin sam BiH-a radim i zivim u Hrvatskoj i imam boravisnu dozvolu u trajanju od  1 god sada namjeravam da se vjencam sa djevojkom iz BiH-a .Dal je bolje da se vjencamo u BiH-a ili u Hrvatskoj ima li ona prava ako se vjencamo u Hrvatskoj  da boravi uz mene.Svaka informacija i pomoc je dobro dosla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija