Jump to content
Azra Elvis

Vjencanje

Preporučene objave

Dobar dan!Državljanka sam Republike Hrvatske a zaručnik mi je Bosanski državljanin.Pa nas sad zanima šta bi nam trebalo od papira da se vjenčamo u Hrvatskoj.Radimo sad na sezoni u Hrvatskoj.On je dobio  radnu dozvolu na 6 mjeseci.Isčekujemo uskoro vaš odgovor.Unaprijed hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Potreban Vam je izvadak iz matice rođenih izdan u državi rođenja sukladno međunarodnim ugovorima i konvencijama uz prijevod na hrvatski jezik, zatim potvrda o slobodnom bračnom stanju stranca izdana sukladno međunarodnim ugovorima i konvencijama uz prijevod na hrvatski jezik, te potvrda da nema zapreka za sklapanje braka stranog državljanina u Republici Hrvatskoj i da će taj brak biti priznat u državi čiji je državljanin uz prijevod na hrvatski jezik (ova potvrda može biti i sastavni dio potvrde o slobodnom bračnom stanju). Uz navedeno potrebna je identifikacijska isprava sa slikom i dokaz o državljanstvu (npr. putovnica).

Svi ovi dokumenti moraju sadržavati Apostille nadovjeru nadležnog konzularnog predstavništva čiji je državljanin ženik, potom moraju biti prevedeni i ovjereni od strane sudskog tumača na hrvatski jezik, te kao takvi trebaju biti dostavljeni matičnom uredu za prijavu vjenčanja.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zdravo, ako moze pomoc.Naime drzavljanin sam BiH-a radim i zivim u Hrvatskoj i imam boravisnu dozvolu u trajanju od  1 god sada namjeravam da se vjencam sa djevojkom iz BiH-a .Dal je bolje da se vjencamo u BiH-a ili u Hrvatskoj ima li ona prava ako se vjencamo u Hrvatskoj  da boravi uz mene.Svaka informacija i pomoc je dobro dosla.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×