Jump to content

Povrat poreza kod kupnje gradjevinskog zemljista


zagreb26

Preporučene objave

prije 6 sati , zagreb26 je napisao:

Kupio sam gradjevinsko zemljiste, platio sam uredno porez pa me zanima imam li ja pravo na povrat poreza ?! Ako imam da li postoje neki posebni uvjeti koje moram ispunjavati da bi ostvario pravo na povrat ?!

Možete li navesti koji ste porez platili prilikom kupnje građevinskog zemljišta, PDV ili porez na promet nekretnina? Povrat poreza se može ostvariti samo ako je PDV u pitanju i ako ste poduzetnik, tj. ako vam građevinsko zemljište služi u poslovne svrhe, odnosno za obavljanje djelatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , zagreb26 je napisao:

platio sam porez na promet nekretninama, moram jos navesti da sam umirovljenik a zemlja ce sluziti u svrhu izgradnje manjeg objekta sa par stanova koji ce ici na prodaju...

U tom slučaju nema povrata poreza za Vas. Ukoliko na tom zemljištu u vlastitoj režiji namjeravate graditi kuću sa stanovima za prodaju, planirajte to vrlo oprezno, jer u tom slučaju podliježete porezu na dohodak od otuđenja nekretnina koji se plaća po stopi od 25% na razliku između nabavne i prodajne cijene svake nekretnine (stana). 

Navedeni porez ne plaćate jedino ukoliko, nakon što stanovi budu gotovi (datum uporabne dozvole) pričekate 2 godine prije prodaje ili ako ste u nekom od tih stanova živjeli. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija