Jump to content

Prava kod privatnog zemljišta


želja23

Preporučene objave

Pozdrav. 

Imam par pitanja vezano za prava kod suvlasništva otvorenog zemljišta ili čestice.

1. Kao većinski vlasnik (oko 2/3) jedne čestice koja se dijeli između mene i još jedne osobe, smijem li koristiti "svoj dio" kvadrature u vidu montažnog objekta ugostiteljske naravi? (Pod uvjetom da mogu riješiti ostale papire). Tj treba li suglasnost manjinskog suvlasnika?

 

2. Na tom zemljištu često borave turisti jer je hladovina blizu plaže, s ležaljkama od obitelji koja ih iznajmljuje na plaži ispod. Problem je što su ljudi bezobrazni, ostavljaju smeće i obavljaju nuždu oko grmlja u blizini na istoj čestici.

Pitanje je, smijem li ja postaviti znakove "privatan posjed, zabranjen pristup" na tu česticu, i na tu osnovu tim ljudima braniti pristup?

 

3. Smije li policija ulaziti na to zemljište bez pitanja, dopuštenja, ili naloga? Prije nekih mjesec dana je momak, policajac prošao kraj mene mrtav hladan i svjetiljkom obišao cijelo zemljište bez nekog očitog razloga?

Osobno, ni obiteljski, nikada nismo sudjelovali u ilegalnim radnjama, tako da ne vidim očit razlog zašto bi to uradio. Osim ako smo mu ja i prijatelj bili sumnjivi jer se oko 8 navečer muvamo po mom privatnom posjedu.

3.5 Ako uđe na moje zemljište, imam li pravo pitati što tu radi i zašto?

 

 

Hvala i lijep pozdrav 🙂

uređeno: od želja23
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija