Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

želja23

Prava kod privatnog zemljišta

Preporučene objave

Pozdrav. 

Imam par pitanja vezano za prava kod suvlasništva otvorenog zemljišta ili čestice.

1. Kao većinski vlasnik (oko 2/3) jedne čestice koja se dijeli između mene i još jedne osobe, smijem li koristiti "svoj dio" kvadrature u vidu montažnog objekta ugostiteljske naravi? (Pod uvjetom da mogu riješiti ostale papire). Tj treba li suglasnost manjinskog suvlasnika?

 

2. Na tom zemljištu često borave turisti jer je hladovina blizu plaže, s ležaljkama od obitelji koja ih iznajmljuje na plaži ispod. Problem je što su ljudi bezobrazni, ostavljaju smeće i obavljaju nuždu oko grmlja u blizini na istoj čestici.

Pitanje je, smijem li ja postaviti znakove "privatan posjed, zabranjen pristup" na tu česticu, i na tu osnovu tim ljudima braniti pristup?

 

3. Smije li policija ulaziti na to zemljište bez pitanja, dopuštenja, ili naloga? Prije nekih mjesec dana je momak, policajac prošao kraj mene mrtav hladan i svjetiljkom obišao cijelo zemljište bez nekog očitog razloga?

Osobno, ni obiteljski, nikada nismo sudjelovali u ilegalnim radnjama, tako da ne vidim očit razlog zašto bi to uradio. Osim ako smo mu ja i prijatelj bili sumnjivi jer se oko 8 navečer muvamo po mom privatnom posjedu.

3.5 Ako uđe na moje zemljište, imam li pravo pitati što tu radi i zašto?

 

 

Hvala i lijep pozdrav 🙂

Uređeno od želja23

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×