Jump to content
Sign in to follow this  
Sandra Polanec

Prilazni put

Preporučene objave

Poštovani

postoji prilazni put do naše kuće od ceste dug 25 m i širok 2,7 m. To je jedini put do naše kuće (kuća je stara 40 godina). Lijevo i desno od prilaznog puta nalazi se po 1 parcela sa kućom. Svi troje smo upisani u zemljišne knjige kao vlasnici puta (put je u katastru zaveden kao posebna čestica). Druge dvije parcele imaju direktan pristup cesti. Vlasnici s desne strane su nam počeli braniti da parkiramo auto na početku prilaznog puta do naše kuće. Naime put je jako uzak pa nam je susjed s lijeve strane napravio uslugu i ukosio svoj zid da bi tu put bio malo širi i da bi mogli parkirati. Ako auto parkiramo dalje niz put gdje je uži ne možemo proći normalno a kamoli nešto nositi ili proći s biciklom. Moj otac je invalid i ima električni tricikl jer je bez njega nepokretan. Vlasnici s desne strane imaju vanjska velika vrata na cestu odmah do prilaznog puta, djeli ih zid od 50 cm. Imaju i mala vrata koja prvo izlaze na prilazni put, a onda na cestu i ta koriste godinama.Kada je auto parkiran (parkiran je uz lijevi zid) prolaz od njihovih vrata je dovoljno širok da se bez problema može proći pješke i izaći na cestu. Mi se tu parkiramo 20 godina i nikad nije bilo problema, do ove godine. Molim Vas da li se imamo pravo parkirati na svom prilaznom putu (jer je to samo naš prilazni put, napominjem druga dva susjeda imaju direktan izlaz na cestu jer su njihove parcele na cesti) ili nemam.

 

Srdačan pozdrav Sandra

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Sandra Polanec je napisao:

Molim Vas da li se imamo pravo parkirati na svom prilaznom putu

Nezahvalno je bilo što reći, obzirom da ste svi suvlasnici konkretne k. č., neovisno o činjenici da druga dva suvlasnika imaju odvojeni pristupni put. 

Moralno bi bilo s njihove strane da vam ne spore parkiranje, no s druge strane možda takav čin oni smatraju kao svojatanje k. č. u cjelini. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×