Jump to content

Izvjesce nadzornog inženjera umjesto Uporabne dozvole


Nemojme

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me koliko je sigurna kupovina stana kojem u ZK izvatku nije navedeno da je izdana uporabna dozvola nego izvjesce nadzornog inženjera?

U gruntovnici kažu da to izvješće služi umjesto uporabne, u banci koja stavlja hipoteku (stambeni kredit) je isto to dovoljno, no jesam li ja kao kupac siguran?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova stranica služi da bi se dobio nekakav odgovor na pitanje ili problem korisnika. Ako vam nitko nije dao odgovor to znaći da trenutno nitko ne zna a oni koji bi znali su spriječeni ili na godišnjem. No ako već nitko nije dao odgovor ova stranica služi i tome da ga možete sami pronaći jer postoji več toliko sličnih tema. Naime, samim upisom u tražilicu evo jedne i druge teme iz koje ste mogli sami izvući odgovor. Dakle, izvješće nadzornog inženjera koje je izdavano prema bivšim propisima je ekvivalent uporabne dozvole i kao takovo se upisivalo u ZK. Prema navedenom ZK i banka imaju osnov za to što su vam rekli.

Jeste li kao kupac sigurni? Ako je građevina izgrađena prema rješenju o uvjetima građenja, ništa nije mijenjano u stanu (zatvaran balkon te time mijenjana korisna površina i sl.) jeste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mijenjaju se, no iz napisanoga u uvodnom postu je jedina mogućnost je da se rješenje o uvjetima građenja tražilo prije zadnje izmjene i razdvajanja Zakona o prostornom uređenju i gradnji te se sukladno novome Zakonu o gradnji u postupcima koji su započeti prije stupanja na snagu istoga dovršavaju prema zakonu važečem u vrijeme pokretanja postupka. Pa tako, dok se dobilo rješenje o uvjetima građenja, eventualno ista imala izmjenu, započela gradnja itd. ne bi bilo čudno da je izgrađena (završena) prošle godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija