Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Nemojme

Izvjesce nadzornog inženjera umjesto Uporabne dozvole

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me koliko je sigurna kupovina stana kojem u ZK izvatku nije navedeno da je izdana uporabna dozvola nego izvjesce nadzornog inženjera?

U gruntovnici kažu da to izvješće služi umjesto uporabne, u banci koja stavlja hipoteku (stambeni kredit) je isto to dovoljno, no jesam li ja kao kupac siguran?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ova stranica služi da bi se dobio nekakav odgovor na pitanje ili problem korisnika. Ako vam nitko nije dao odgovor to znaći da trenutno nitko ne zna a oni koji bi znali su spriječeni ili na godišnjem. No ako već nitko nije dao odgovor ova stranica služi i tome da ga možete sami pronaći jer postoji več toliko sličnih tema. Naime, samim upisom u tražilicu evo jedne i druge teme iz koje ste mogli sami izvući odgovor. Dakle, izvješće nadzornog inženjera koje je izdavano prema bivšim propisima je ekvivalent uporabne dozvole i kao takovo se upisivalo u ZK. Prema navedenom ZK i banka imaju osnov za to što su vam rekli.

Jeste li kao kupac sigurni? Ako je građevina izgrađena prema rješenju o uvjetima građenja, ništa nije mijenjano u stanu (zatvaran balkon te time mijenjana korisna površina i sl.) jeste.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa. Samo mi nije jasno kojim bivsim propisima, Zgrada izgrađena prosle godine, zar se tako brzo propisi mijenjaju?

Uređeno od Nemojme

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne mijenjaju se, no iz napisanoga u uvodnom postu je jedina mogućnost je da se rješenje o uvjetima građenja tražilo prije zadnje izmjene i razdvajanja Zakona o prostornom uređenju i gradnji te se sukladno novome Zakonu o gradnji u postupcima koji su započeti prije stupanja na snagu istoga dovršavaju prema zakonu važečem u vrijeme pokretanja postupka. Pa tako, dok se dobilo rješenje o uvjetima građenja, eventualno ista imala izmjenu, započela gradnja itd. ne bi bilo čudno da je izgrađena (završena) prošle godine.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×