Jump to content

Vlasnistvo cestica 1/2 sa drzavom


xikka

Preporučene objave

Pozdrav, imam nekoliko cestica u kojima je moj udio u vlasnistvu 1/2, a druga polovina je na RH. Cestice su vracene u postupku povrata imovine, tako je doslo do podjele. Radi se uglavnom o poljoprivrednom zemljistu i sumi i nema tereta ni zabiljezbi. 

Kome se obratiti da bi eventualno dosao do punog vlasnistva i na koji nacin? Navodno postoji neki brzi postupak prvokupa ako osoba ima 51% ili vise vlasnistva u ovoj situaciji? Da li je moguce nesto slicno sa 50%?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Spitfire je napisao:

Morali bi ste se obratiti MInistarstvu državne imovine te ukoliko bi imali interesa za provođenje javnog natječaja jer se u ovom slučaju ne bi radilo o mogućnosti izravne pogodbe prema Zakonu o upravljanju državnom imovinom.

Hvala na odgovoru, mislim da je najizglednija zamjena u mojoj situaciji.

Zanima me samo da li PRIJE kontaktiranja ministarstva mogu uzeti bilo kojeg sudskog vjestaka za procjenu vr. nekretnina i onda u prijedlogu priloziti tu procjenu i ministarstvu ponuditi nesto u zamjenu sukladno njoj (10% manje ili vise od vrijednosti zemljista koje trazim u zamjenu) ili oni moraju birati vjestaka - da ne bi radili procjenu dva puta?

Da li postoji razlika ako se radi o sumi / poljoprivrednom zemljistu?

uređeno: od xikka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o upravljanju državnom imovinom određuje da će se prije svakog raspolaganja nekretninama u vlasništvu RH izvršiti procjena tržišne vrijednosti propisana Uredbom proizašlom iz navedenog zakona a koja kaže da će se ovlaštena osoba za izradu procjembenog elaborata izabrati provedbom postupka javne nabave. Dakle, oni svakako biraju vještaka i vrše procjenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija