Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

samir825

Sticanje prava služnosti putem dosjelosti

Preporučene objave

Poštovanje,

jedno kratko pitanje, moja parcela nema prilaz, preko 30 godina pristupamo parceli preko parcele koja se nalazi pored nas. Vlasnik te parcele je u Australiji i za 30 godina niti jednom nije došao tu. Ne znam mu ni adresu ni ništa. Kako pokrećem postupak za upis prava služnosti? Da li je dovoljno da idem sa prijedlogom, ili moram podnijeti tužbu Sudu da se to riješi u parničnom postupku? Kako riješiti nepoznatu adresu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postupak se pokreće pred sudom. Nepoznatu osobu ne možete tužiti tako da bi se oko zadnje poznate adrese boravišta ili prebivališta morali sami potruditi. Čak i da vam je poznato ime i prezime sud će vas vjerovatno pozvati na dopunu zahtjeva sa adresom.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×