Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Suzana J

Rušenje zida na međi

Preporučene objave

Poštovani, što napraviti i kome se obratiti ukoliko imate nekretninu  gdje je prvi susjed nepoznat, dugogodišnja nenastanjena stara kamena kuća na moru, a dijeli vas pregradni zid koji je također napravljen jako davno i u visini preko 2 m i nalazi se na samoj međi. S obzirom da je prostor do naše nekretnine na tom dijelu vrlo uzak, svega 60 cm, taj visoki zid nam je problem ne samo estetski i rado bismo ga u cijelosti ili dijelomično srušili. Nemamo se s kime dogovoriti ( susjedi), a ne želimo ništa izvan zakona kako nebi u budućnosti stvorili probleme ( kada se netko od nasljednika odluči vratiti ili prodati svoj dio). Kada preko geoportala potražimo vlasnike tj nasljednike ima ih jako puno i gotovo je nemoguće sve ih pronaći ( u katastru nema adrese) i ishodovati suglasnost.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 13 sati , Suzana J je napisao:

( u katastru nema adrese)

A što piše u ZK?

Uglavnom, ako je na međi onda je u suvlasništvu susjeda s obje strane međe i može se koristiti sa svoje strane do polovine njezine širine aza sve ostalo je potrebna suglasnost. Da li je stvarno na međi ili ipak na jednoj strani međe čime bi postala vlastita ograda na jednoj nekretnini te bi s njom vlasnik mogao raditi što ga je volja bez suglasnosti, utvrdio bi ovl.geodet.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×