Jump to content

Prekovremeni rad


duro34

Preporučene objave

Može li mi netko pomoći razmrsiti puste zakone i pravilnike i ugovore o radu u vezi prekovremenog rada u zdravstvu? To je nedokučivo, koja su prava radnika, u ovom slučaju dr. med. specijalizanta u bolnici. Koji je maksimalni broj radnih sati tjedno, koliko tjednog odmora treba imati, kako bi trebao biti plaćen taj rad, je li uopće obavezan ili treba li biti tražen pristanak itd. Je li zakonito dežurati 12 sati vikendom pa raditi 5 radnih dana 8 sati normalnog radnog vremena? Koja su prava i obaveze takvog radnika kada ravnatelj ili voditelj odjela inzistiraju na dežurstvima i prekovremenom radu? Hvala.

uređeno: od duro34
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , duro34 je napisao:

Pa jel zna itko jel 50 sati maks tjedno?!

Ako radnik radi prekovremeno, tada ukupno trajanje rada ne smije biti duže od 50 sati tjedno. Prekovremeni rad ne smije trajati duže od 180 sati godišnje, osim ako je ugovoreno kolektivnim ugovorom, a u kojem slučaju ne smije trajati duže od 250 sati godišnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Borbena7 je napisao:

Sukladno čl. 75. Zakona o radu.

Sve sam to pročitao. U našem kolektivnom piše 48 sati tjedno neprekidno (članak 32), a zar se ne uzima propis povoljniji za radnika kad su različiti ZOR i kolektivni? Nitko se toga ne pridržava. 

Ovo je situacija: odrađen je radni tjedan od 8 sati dnevno, i sad bi ja kao trebao biti dežuran nedjelju dan od 12 sati, te ponovno odraditi cijeli sljedeći radni tjedan normalno. Pitanje: krši li se ovdje zakon o maksimalnom broju tjednih radnih sati s prekovremenim satima (više od 50), zakon o tjednom odmoru (nemam 48 sati neprekidno), i kako se vrši obračun plaće u ovom slučaju? Svi nedjeljni sati su očito prekovremeni, pa bih trebao dobiti 50% veću plaću i 35% veću za nedjeljni rad? Zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 32 minuta, drot13 je napisao:

Postoji i preraspodjela rada koja dozvoljava višu satnicu, pa se odmor odrađuje kasnije i sl. Opet, to je užasno komplicirano za svaku struku zasebno, pa bi ti to najbolje znao objasniti tvoj sindikalni povjerenik.

Da, zato sam i došao pitati, mislio sam i to spomenuti sa preraspodjelom. Jel preraspodjela i nejednako radno vrijeme ista stvar? Ja očito ne radim u takvom načinu rada u ovom primjeru. A tu je i ovo iz nekog pravilnika o radu ja stranici KBC Rijeka:

Članak 26: u djelatnosti zdravstva nema preraspodjele radnog vremena. 

 

To ne mogu naći nigdje drugo. Nije ni bitno jer ja ne radim u preraspodijeljenom radnom vremenu niti je takva odluka donesena. 

U svakom slučaju, zanima me može li me staviti šef odjela da radim 8 sati dnevno 5 dana i onda 12 sati u nedjelju isti tjedan? Pa onda opet isto tako. 

 

I kako doći do sindikalnog povjerenika ako mi ne može nitko pomoći ovdje?

uređeno: od duro34
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Sindikalni povjerenik je sindikalni povjerenik na Vašem radnom mjestu, osoba koju Vi poznajete s radnog mjesta. Na vas liječnike mi se čini da se također odnosi kolektivni ugovor za zdravstvo i zdravstvene radnike, koji vrijedi na razini čitave države za tu granu djelatnosti. Ali kao što rekoše drugi moderatori, sindikalni povjerenik bi Vam mogao pomoći, ili sindikat za zdravstvo koji prati Vašu granu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija