Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

nenad74

Problem s poslovnim prostorom u vlasništvu Grada Zagreba

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Imam veliki problem i pitanje u vezi najma poslovnog prostora. Naime, koristio sam poslovni prostor u vlasništvu Grada Zagreba za potrebe svog obrta. Kada je ugovor o najmu poslovnog prostora otkazan od strane Grada, počeli su mi stizati računi za bespravno korištenje poslovnog prostora koje ja nisam plaćao nego sam odjavio obrt i prestao koristiti taj prostor. Međutim, stvari od obrta su ostale u tom prostoru.

Nakon par godina zvali su me susjedi da dođem jer su ljudi iz Grada provalili uz prisustvo policije i pošto su mi stvari unutra, ja sam došao. Policija je napravila zapisnik i ja sam dao izjavu da su to moje stvari, ali da ja taj prostor više ne koristim. 

Sada mi je stigla obavijest od Grada da sam dužan platiti preko sto tisuća kuna za najam/korištenje poslovnog prostora. Poslao sam im rješenje o odjavi obrta i rekao da taj prostor ne koristim od kad sam odjavio obrt, ali oni kažu da odjava obrta nije dokaz da sam izašao iz prostora. Istina, nikad nije došlo do nikakve primopredaje, ali pošto nakon otkaza ugovora o najmu ja nisam potpisao nikakav novi ugovor, na osnovu čega me sada mogu teretiti? Unaprijed zahvaljujem!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Ja ustvari nisam koristio taj prostor. Rekli su mi da moram imati dokaz za to, a pošto nije bilo primopredaje ne znam kako bih to dokazao. Koliki je problem to što su stvari od obrta ostale unutra? Može li to biti njihov dokaz ili nema veze?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 17 minuta, nenad74 je napisao:

Koliki je problem to što su stvari od obrta ostale unutra? Može li to biti njihov dokaz ili nema veze?

Da, upravo u tome je problem. Koristili ste taj prostor za skladištenje svojih stvari. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×