Jump to content

Preraspodjela poreza na dohodak


VRKI

Preporučene objave

Poštovani, imam pitanje glede raspodjele poreza na dohodak. Sin student, koji je prijavljen kao  muževa porezna olakšica, radi sezonu na moru i već sada je prešao iznos od 15.000,00 kuna. U lipnju prije odlaska na rad kontaktirala sam Poreznu upravu s upitom da ga odjavimo kao poreznu olakšicu, tada su mi rekli da u tom slučaju gubimo 6 mjeseci olakšicu za njega, a u slučaju prelaska cenzusa svejedno ćemo platiti porez, referentica je spomenula mogućnost prijave preko nekog obrasca, nisam baš polovila kojeg, a odnosio bi se na preraspodjelu poreza. Postoji li takva mogućnost podnošenja neke prijave sada u svrhu eventualno plaćanja po nekoj nižoj stopi ili. Molim savjetujte me. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrazac se zove ZPP-DOH i predajete ga sljedeće godine, najkasnije do kraja veljače. Putem njega možete vršiti preraspodjelu osobnog odbitka za 2019 godinu: 

https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Documents/POREZ NA DOHODAK/ZPP-DOH.pdf

Podnijet ćete 2 obrasca, za Vas i supruga. Referenti u nadležnoj ispostavi bi Vam trebali pomoći oko ispravnog popunjanja, ali nije teško. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Preraspodjela poreza na dohodak

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija