Jump to content

Kazna za parkiranje


Frida56

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Kaznu za parkirališnu kartu za tri sata dobila sam u iznosu od 42,00 kn, organizator parkinga nudi mogućnost plaćanja kazne u pola cijene, ako se kazna podmiri u roku tri dana. Slijedom toga kaznu u iznosu od 21,00 kn, odnosno umanjenu za 50 % pokušala sam platiti na blagajni Poslovnog parka, no odbili su me uz obrazloženje da je istekao rok. Ono što je sporno u tome je računanje subote pod radni dan a oni tada ne rade, dakle uzeli su obzir mogućnost plaćanja samo dva dana a ne kako se navodi na kazni tri dana. Pisala sam prigovor na to, ali uz odgovor da oni samo nedjelju ne računaju pod radni dan i da ne uvažavaju prigovor, moje pitanje je kako je to moguće ako ne postoji mogućnost plaćanja subotom, nisu li dužni osigurati plaćanje, tj računati samo radne dana.

 

Unaprijed hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle mogućnost plaćanja kazne, ako govorimo o plaćanju iznosa u pola cijene je isključivo na blagajni organizatora parkinga, a njihovo radno vrijeme je od ponedjeljka do petka, od 7-15 h. Kaznu sam zaprimila 8.8.2019., i oni tvrde da sam je morala podmiriti do 12.8., a ja sam na blagajnu došla 13.8. i to sam još morala izaći s posla ranije da stignem. U odgovoru stoji da ne računaju samo nedjelju i praznike. Ovdje se ne radi o 42,00 kn, misim da je to jasno, radi se o nepoštovanju onoga što je naznačeno na kazni. Uzeli su mi taj jedan dan, dakle nisu omogućili plaćanje subotom a računaju kao da je moguće platiti. 

 

U pitanju je Poslovni park Virovitica. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Frida56 je napisao:

Kaznu sam zaprimila 8.8.2019., i oni tvrde da sam je morala podmiriti do 12.8., a ja sam na blagajnu došla 13.8. i to sam još morala izaći s posla ranije da stignem.

Rok od tri dana se računa prvog idućeg dana od isticanja kazne pod vjetrobransko staklo, a kako istek roka u ovom slučaju pada na njihov neradi dan, tako se za istek roka uzima njihov prvi idući radni dan. Pa prema navedenom, rok za plaćanje Vam je bio 12.8. do kraja njihovog radnog vremena s obzirom da se kazna mogla platiti samo na njihovoj blagajni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači kaznu dobila u četvrtak u poslijepodnevnim satima, petak je bio sljedeći dan, odnosno prvi dan za plaćanje, potom dolazi subota kada kaznu ne mogu uplatiti i ponedjeljak sljedeći dan kada sam mogla platiti kaznu, ujedno i zadnji dan plaćanja. Po kojoj logici ako je to tek drugi dan mogućnosti uplate za kaznu u pola iznosa? Pa nije da ja tu sad izmišljam taj jedan dan ili da je uopće potrebno da objašnjavam zašto nisam mogla otići niti u ponedjeljak niti u petak, poanta je ta prema njihovim odredbama i jasno naznačeno na kazni imam rok od tri dana. U ovom slučaju se radi o dva dana jer organizator parkinga nije omogućio plaćanje subotom, a računa se kao da jest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Frida56 je napisao:

Po kojoj logici ako je to tek drugi dan mogućnosti uplate za kaznu u pola iznosa?

Posve pogrešno računate rok. Svi dani se računaju u rok, a ako istek roka pada na neradni dan, tada se za istek roka uzima prvi idući radni dan. Prvi dan je petak, drugi dan je subota i treći dan je nedjelja, a kako je ona neradna, rok ne može isteći taj dan, već prvi idući radni dan, pa je zadnji dan roka ponedjeljak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija