Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Nino83

Predugovor za kupnju nekretnine

Preporučene objave

Imam namjeru kupit nekretninu pa imam jedno pitanje u vezi predugovora. Na gotovim predugovorom stoji da ce kupac i prodavatelj u skoroj buducnosti sklopiti kupoprodajni ugovor. Na kojem pise kupcevi i prodavateljevi podaci, te podaci o nekretnini i podatak da se dala kapara u uznosu od 10%. Moje pitanje: nakon potpisanog predugovora, da li je moguce taj ugovor legalno predat trecoj osobi bez da se izgubi kapara, a ujedno da ta treca osoba dovrsi kupnju nekretnine?? Ako moze, da li je sta oporezivo?? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Nino83 je napisao:

nakon potpisanog predugovora, da li je moguce taj ugovor legalno predat trecoj osobi bez da se izgubi kapara, a ujedno da ta treca osoba dovrsi kupnju nekretnine??

Ugovor odnosno predugovor, ne proteže se na treće osobe, glede čega treba skrenuti pozornost da u konkretnom slučaju prodavatelj nije u obvezi sklopiti kupoprodaju sa trećom osobom. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×