Jump to content

Tužba zbog veće alimentacije


Natkar

Preporučene objave

Bivši redovito plaća alimentaciju u iznosu od 2000 kn za dvoje djece, niti jedan mjesec ni dana nije zakasnio. Djecu uzima k sebi točno po sudskom rješenju o razvodu braka, čak nekad i više nego što piše. Vozi ih u školu, kupi iz škole i brine za pisanje zadaća i ocjene. Bivša se prijeti tužbom za veću alimentaciju jer su to sad školska djeca (u doba donošenja rješenja su bila vrtićka). Zanima me s obzirom da je redovan i brine o djeci da li je moguće da sud donese takvu odluku, s time da su mu primanja 5000kn i u međuvremenu je dobio još jedno dijete? 

uređeno: od Natkar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. 

S obzirom da on nema toliku plaću da li je moguće da sud to uzme u obzir, pogotovo jer postoji još jedno dijete koje dotični ima? U biti me zanima da li se sud striktno drži zakona ili uzima u obzir sve okolnosti kad se radi o ocu koji se stvarno brine o svojoj djeci bez obzira što više ne živi s njima? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam, da bi otac mogao očekivati da sud odobri povećavanje alimentacije sa dosadašnjih 1.000,00 kn na tih 1.248,00 kn. Sud se drži zakona i uzima u obzir sve okolnosti, ali su mu na prvom mjestu potrebe djece. Otac također može očekivati da će ga se uputiti da potraži dodatni posao, ukoliko mu sadašnja primanja nisu dostatna za ispunjavanje obveza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija