Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Natkar

Tužba zbog veće alimentacije

Preporučene objave

Bivši redovito plaća alimentaciju u iznosu od 2000 kn za dvoje djece, niti jedan mjesec ni dana nije zakasnio. Djecu uzima k sebi točno po sudskom rješenju o razvodu braka, čak nekad i više nego što piše. Vozi ih u školu, kupi iz škole i brine za pisanje zadaća i ocjene. Bivša se prijeti tužbom za veću alimentaciju jer su to sad školska djeca (u doba donošenja rješenja su bila vrtićka). Zanima me s obzirom da je redovan i brine o djeci da li je moguće da sud donese takvu odluku, s time da su mu primanja 5000kn i u međuvremenu je dobio još jedno dijete? 

Uređeno od Natkar

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

Koliko godina imaju djeca i koliko plaća za koje dijete?

Oboje djece 11 god. 1000 kn po djetetu. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. 

S obzirom da on nema toliku plaću da li je moguće da sud to uzme u obzir, pogotovo jer postoji još jedno dijete koje dotični ima? U biti me zanima da li se sud striktno drži zakona ili uzima u obzir sve okolnosti kad se radi o ocu koji se stvarno brine o svojoj djeci bez obzira što više ne živi s njima? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam, da bi otac mogao očekivati da sud odobri povećavanje alimentacije sa dosadašnjih 1.000,00 kn na tih 1.248,00 kn. Sud se drži zakona i uzima u obzir sve okolnosti, ali su mu na prvom mjestu potrebe djece. Otac također može očekivati da će ga se uputiti da potraži dodatni posao, ukoliko mu sadašnja primanja nisu dostatna za ispunjavanje obveza.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad




×