Jump to content

Ugovor o obrađivanju zemlje


duck

Preporučene objave

Poštovani,

ukoliko sam promašila mjesto na kojem postavljam pitanje, ispričavam se. 

Moj otac je bio suvlasnik zemlje sa svojim ujakom koju su dali u zakup na 5 godina. Kako svoju zemlju moj otac želi prodati platio je mjernika da istu podjeli, te se sada navedena zemlja vodi na dva različita vlasnika u kojoj svatko od njih ima svoju parcelu. Obzirom da ugovor sa tvrtkom koja je zemlju zakupila istječe 31.12.2020. zanima nas možemo li ugovor raskinuti bez nekih negativnih financijskih posljedica po nas obzirom da zemlja za koju je zakup potpisan papirnato ( katastarske čestice ) više nije ista. 

Hvala na odgovorima, lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, duck je napisao:

možemo li ugovor raskinuti bez nekih negativnih financijskih posljedica po nas obzirom da zemlja za koju je zakup potpisan papirnato ( katastarske čestice ) više nije ista

Razvrgnuće, odnosno dioba suvlasništva ne može se  odraziti na štetu trećih osoba. U konkretnom slučaju na strani zakupodavca su nastupila oba suvlasnika  koji su diobom u omjeru svog suvlasničkog dijela stekli novoformirane k. č. u samostalno vlasništvo, no ugovorna obveza po pitanju zakupa ostaje ista. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija