Jump to content

ocajna


wolficaa_8

Preporučene objave

da počnem ispočetka, ja i muz  smo u braku 10 godina sve je vise manje bilo ok, medutim ja  sam ajmo rec pukla i pocela kockati , prijavila  sam  se na lijecenje, muz mi nije htio pomoc niti prihvatiti tu moju bolest, nego me je  jos  s tim ucjenjivao,trajalo je koliko je trajalo na žalost  dobila  sam otkaz radi toga u firmi, dogovorili smo se da ćemo krenuti ispočetka i dosli u Irsku medutim, on sad je opet poceo s rastavom, mene jedino zanima da li mogu izgubiti dijete, a sto je najbolje ,otisao je prvi u Irsku gdje sam ja za  to vrijeme bila u hrvatskoj sa dvoje  djece, znaci vodila brigu o njima. Ja sam sad trenutno nezaposlena a on  radi pa se bojim da ne bi izgubila svoju djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O Irskom pravu, bojim se da ćete ovdje teško saznati više, a u slučaju Vašeg povratka u RH sva daljnja zbivanja ovise, kako o Vašem ponašanju, tako i o daljnjem razvoju Vaše bračne situacije. Svakako ne bi bilo loše zatražiti stručnu pomoć u pogledu Vaših poteškoća, jer jednostavno nemate što izgubiti, a dobiti sigurno možete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisnost je bolest iz spektra opsesivno-kompulzivnih poremećaja. U Hrvatskoj se uglavnom liječi izvaninstitucionalno, u tzv. grupama samopomoći. Hospitalizira se iznimno rijetko i to gotovo isključivo ukoliko je povezano s još nekom ovisnošću, najčešće alkoholizmom. Još rjeđe, najteži slučajevi, se upućuju u komunu, primjerice u Vrbicu kod Đakova. Ovisnika ima puno i liječenje nije lako, ali drugog puta nema. Te grupe samopomoći se plaćaju, ne previše, mislim sto kuna tjedno. U dosta slučajeva psihijatar preporuči i neki lijek, iz spektra antidepresiva, bar godinu-dvije. 

 

Dakle, ako s uputnicom HZZO-a odete primjerice, u jedan od centara za liječenje ovisnosti, psihijatar će vas primiti, ispitati, otvoriti karton, preporučiti terapiju i pohađanje grupa samopomoći. Dolazit ćete, najbolje u pratnji s nekim, jednom tjedno, dvije do četiri godine. Vaš karton ostaje u bolnici i na zahtjev suda uvijek se može izvući, ali doktori su pošteni profesionalci i u više navrata su, svjedočili na sudu da je netko dobro, popravlja se, i slično. To može ljudima puno pomoći, jer sud iskreno kajanje uvijek uvažava. Više ovisnika je završilo na sudu, najčešće zbog pronevjere sredstava poslodavaca ili obiteljskih problema. 

To Vam mogu savjetovati i preporučiti, jer ne vidim drugi način ako još imate problema, a kockari često sebe lažu da su dobro i ne žele prelomiti u sebi, kapitulirati. Često se ponavlja i tzv. recidiv ponašanja i kad se ograniči kocka. Puno je lakše kad bi muž bio s Vama u tim poteškoćama. 

 

To sve naravno vrijedi u slučaju da se vratite i probate složiti svoj život od "nule". Kako god odlučili Vi trebate na liječenje radi sebe. Onda je sve lakše. Sretno!

 

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to sam i do sada  radila kad sam bila u hrvatskoj, no sad sam tu u Irskoj sasvim neki novi život je tu ,mislim da je moje kockanje bilo iz nekog nezadovoljstva i melankolije ovdje sam u drugoj  državi pa mislim da promjena radnog okruženja i mjesta pomoći da se maknem od  te ovisnosti. Ako vidim  da ne pomaže vraćam se u hrvatsku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesporazum je, ispričavam se.

Iako mi Vaše riječi da ste kockali iz "nekog nezadovoljstva i melankolije" ne zvuče kao da ste proveli neko vrijeme kod profesionalaca. Bolnički psihijatri Vam prvo to osvijeste. 

Kockari su najveći manipulatori od svih ovisnika. Vi možete reći, idem se liječiti, nisam ja tako loše, samo da u možebitnoj rastavi zadržite djecu, a da se u stvarnosti kao osoba uopće ne mijenjate i da je to sve nastavak "igre" na drugi način. Po mom mišljenju bolje bi bilo odraditi cijeli proces do kraja, počistiti sve ruševine za sobom i onda, ako dođe do rastave braka, kao zaliječena osoba imate pravo "boriti" se za svoju djecu. 

Naravno da bi, u ovakvim okolnostima, dio sudaca, povjerio djecu na skrb roditelju koji nije ovisnik, ako to pitate, to je normalno. Nije to nikakav "gubitak" djece, ni životna tragedija, ni najgori scenarij, samo, u tom trenutku, za djecu, najbolje rješenje. Treba znati kako je samo heroin u ravni s kockom, što se tiče biokemije mozga i da već gubitak posla, dovoljno kaže da Vi niste lagan slučaj. Nemamo sve informacije, bilo bi mi drago da nije tako drastično, ali najbolje da to osvijestite sami.  

Za Irsku ne mogu ni savjetovati ni pomoći, znam da je vani ovakav vid odvikavanja vrlo skup. 

Sretno!

 

 

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To stoji ali isto tako je cinjenica,ja sam radila 15 godina u toj firmi i tek unazad 3 godine sam pocela kad su pocele metalna zapostavljanja u obitelji tipo ja 090zaradujem vise od tebe ti nista neznas,pa glupa si i jos gore,a sve to vrijeme si djeca bila na brizi 90% posto vremena i cak smo dobili njegovu kcer na skrvnistvo zahvaljujuci mom trudu ne kazem to da se pravdam nego cinjenicno stanje,pa i evo sad dok smo tu u Irskoj njega uopste nema i opet su djeca samnom,a sto se tice kocke i kockanja to mi nije ni pod razno,jer bi i ovdje nasla nacina da mi toliko fali

 

Sto mi je i rekao psihijatar da je meni kocka bio nacin da izrazim svoje nezadovoljstvo u zajednickom zivotu,jos pogotovo sto suprug nije htio ici samnom na lijecenje,jos mi je i branio pa sam sve to sama morala prolazit

 

I jednostavno ako dode do suda sve to negirati ,jer nisam nigdje uvedena kao registrirani ovisnik,jer ako dođe do rastave znam da ce on sve lagati sam mi je to rekao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo znaci ja sam tu u Irskoj vec mjesec i pol ,uz sve navedeno muz je nasao drugu dolazi samo koji put prespavati,  s tim da mi daje minimalne iznose da ja i moja malodobna kcer imamo za zivot  stalno  se prijeti kako ce mi useti dijete, mislim grozno,Ja ga  samo molim da mi lupi kartu za Hrvatsku pa da mozemo se rastaviti ali ta karta nikako da dode,mislim  da nema dovloljno novaca cak i u porukama  se vidjelo kako se hvali sa tom novom curom, a to sam slucajno vidjela jer nije obrisao messenger. i sad  sto ja da napravim.A ja nemam novaca za kupiti kartu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelujete kao preosjetljiva osoba u nekom toksičnom odnosu u kojem oboje manipulirate. Nepromišljeno ste otišli, izgleda, nadam se bar da znate engleski dovoljno da sve možete sami, i pisati i raspravljati s irskim tijelima.  Previše se fokusirate na djecu i izglednu rastavu, a premalo na sebe.  

Čisto pravno, osim što je protuzakonito i kažnjivo, na sudu nikad nije pametno lagati, sve i da nemate posljedica, a možete ih imati.  Inat Vam tu neće pomoći. Nije sudnica ring gdje protivnika treba nokautirati, uvijek je bolje naći kompromis. Promislite o svemu, mirno, dovoljno ste propatili s kockom da bi Vam još trebala konfliktna rastava. 

Možete svoje poteškoće iznijeti na nekom drugom portalu, Vaši problemi nisu nužno pravni. Ako već imate mogućnost, guglajte, u Irskoj postoji institucionalna pomoći, i sigurno se možete obratiti nekom tijelu. Neće Vam to netko drugi raditi, Vi ste tamo, sve je na Vama. 

Ne očajavajte, nego tražite posao, makar na par sati. 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne inatim se ja sam mu lijepo rekla ako ne ide ne ide idemo ja i moja manja kcer u hr, i rastavit cemo se pokusala sam razgovarati na normalan nacin, posto je kcer stalno samno jer njega nema nemogu se ni zaposliti,

a kako sam poslije doznala sve je to bilo planski ja iskreno nisam imala pojma sto smisljaju,jer je tu njegova mama, i tu sam vidjela poruku da je njihov plan bio da dovezem djecu u Irsku a mene na neki nacin potjera izbaci kako bih se ja sam vratila u hrvatsku a djeca ostala s nonom , ne s  ocem to je ono najbolje jer je on sad izmedu dva grada i stalno putuje. Cura mu zivi u Dublinu,nitko sretniji od mene da se to rijesi na civlizirani nacin. Starija kcer mu je iz prvog braka koju smo mi odgojili od njene 7 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija