Jump to content
loolipop

Kuća s više suvlasnika

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas za pomoć ili smjer kako da riješim svoj problem.

Suvlasnik sam kuće (u najvećem omjeru) koja ima još 26 suvlasnika. Kuća je više od 15 godina napuštena, derutna i ja se jedini brinem za određene troškove i rješavam probleme vezane uz nju. Sada mi se javio ozbiljan kupac koji bi kuću kupio i ja jedva čekam da se riješim obaveza za tu kuću koja je samo teret i svakako bih njemu htio prodati. Od manjeg broja suvlasnika sam dobio punomoć, međutim veći broj upisanih suvlasnika su u Australiji i Americi. Slani su im dopisi  putem agencije za nekretnine, ali nikad nisu odgovorili, većina dopis nisu ni primili. Vjerujem da je dobar dio suvlasnika već i preminuo, velik dio se preselio, većina njih više i ne zna hrvatski. Teško je vjerovati da će se uopće htjeti pozabaviti punomoći (kad dobar broj njih već nisu odgovorili, za vjerovati je da ih ne zanima) ili bilo kakvom birokracijom vezanom za kuću jer im novčani dio koji bi im pripao vjerojatno bio dovoljan samo za kavu i ne vjerujem da ih kuća ili bilo što oko kuće i zanima.

Dosta sam tražio no ne snalazim se previše u zakonima i pravnim terminima. Stjecanje prava vlasništva dosjelošću i razvrgnuće vlasništva sam našao  kao moguće scenarije koji bi vrijedili za moj slučaj. Svakako ću potražiti pomoć pravnika, no htio bih biti malo upućeniji prije toga.

Stoga vas molim, možete li mi pomoći savjetom i objasniti mogu li navedeni pravni termini vrijediti za moj slučaj? Postoji li nešto drugo što se može napraviti, a da je najkraćeg roka i ne prevelikog troška? Traženje suvlasnika bih svakako izbjegao (jer je pokušano i uglavnom je nemoguća misija). I svakako bih htio da zainteresirani i gore spomenuti kupac kupi nekretninu, a ne da sud da pravo kupnje nekom drugom.

Uređeno od loolipop

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Teško da vam u ovom slučaju netko može napisati nešto pametno a da bi usput bilo i kratkog roka te malog troška. Što se tiče dosjelosti, iako se ista može steći na suvlasničkom dijelu, prema opisanome dvojim da bi imali uspjeha u tome. No kako god okrente za bilo kakav postupak su vam potrebne protustranke sa barem zadnjom poznatom adresom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×