Jump to content

Kuća s više suvlasnika


loolipop

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas za pomoć ili smjer kako da riješim svoj problem.

Suvlasnik sam kuće (u najvećem omjeru) koja ima još 26 suvlasnika. Kuća je više od 15 godina napuštena, derutna i ja se jedini brinem za određene troškove i rješavam probleme vezane uz nju. Sada mi se javio ozbiljan kupac koji bi kuću kupio i ja jedva čekam da se riješim obaveza za tu kuću koja je samo teret i svakako bih njemu htio prodati. Od manjeg broja suvlasnika sam dobio punomoć, međutim veći broj upisanih suvlasnika su u Australiji i Americi. Slani su im dopisi  putem agencije za nekretnine, ali nikad nisu odgovorili, većina dopis nisu ni primili. Vjerujem da je dobar dio suvlasnika već i preminuo, velik dio se preselio, većina njih više i ne zna hrvatski. Teško je vjerovati da će se uopće htjeti pozabaviti punomoći (kad dobar broj njih već nisu odgovorili, za vjerovati je da ih ne zanima) ili bilo kakvom birokracijom vezanom za kuću jer im novčani dio koji bi im pripao vjerojatno bio dovoljan samo za kavu i ne vjerujem da ih kuća ili bilo što oko kuće i zanima.

Dosta sam tražio no ne snalazim se previše u zakonima i pravnim terminima. Stjecanje prava vlasništva dosjelošću i razvrgnuće vlasništva sam našao  kao moguće scenarije koji bi vrijedili za moj slučaj. Svakako ću potražiti pomoć pravnika, no htio bih biti malo upućeniji prije toga.

Stoga vas molim, možete li mi pomoći savjetom i objasniti mogu li navedeni pravni termini vrijediti za moj slučaj? Postoji li nešto drugo što se može napraviti, a da je najkraćeg roka i ne prevelikog troška? Traženje suvlasnika bih svakako izbjegao (jer je pokušano i uglavnom je nemoguća misija). I svakako bih htio da zainteresirani i gore spomenuti kupac kupi nekretninu, a ne da sud da pravo kupnje nekom drugom.

uređeno: od loolipop
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško da vam u ovom slučaju netko može napisati nešto pametno a da bi usput bilo i kratkog roka te malog troška. Što se tiče dosjelosti, iako se ista može steći na suvlasničkom dijelu, prema opisanome dvojim da bi imali uspjeha u tome. No kako god okrente za bilo kakav postupak su vam potrebne protustranke sa barem zadnjom poznatom adresom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija