Jump to content
Sign in to follow this  
Marinko510

Nepropisno parkiranje na ulici

Preporučene objave

Molio bih savjet / informaciju. U naselju gdje živim (Zagreb), naselje s obiteljskim kućama, većina automobila je parkirana na ulici (unatoč činjenici da se mogu parkirati u dvorišta). Na ulici postoje označena parkirna mjesta, ulice su uske i parkirani auti ometaju normalno odvijanje prometa. Primjerice, u određenim ulicama ne može proći kamion čistoće, hitna ili vatrogasci. Dodatno imam problem s parkiranjem u vlastito dvorište (i izlaskom) obzirom da mi gotovo uvijek neki automobil djelomično blokira ulaz. Ne radi se o jednoj osobi, nego su te ulice postale nekakvo opće dobro po kojima doslovno svatko radi što hoće (odnosno, neki uopće ne a neki si uzimaju za pravo svašta) - parkiraju, nekima stoje drva za ogrjev na ulici mjesecima, neki peru stare automobilske gume itd... 

Na koji način omogućiti normalno odvijanje prometa u ulici / ulicama - koliko sam shvatio samo komunalni redar / policajac mogu dati nalog za premještanje nepropisno parkiranog automobila?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mogu, ali (u praksi) samo ako procijene da toliko smeta da je to potrebno. Ako se u cijeloj ulici tako parkira, a većinom je riječ o stanarima, neće niti sankcionirati niti premještati vozila osim onih koja direktno smetaju kod ulaska/izlaska iz dvorišta i sl.

Što se tiče drva, pranja i drugo, za to su nadležni komunalni redari i to će sankcionirati ako zateknu kršenje lokalne odluke o komunalnom redu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Može se uvesti red, ali po cijenu da vas se sve u ulici stisne, pa stradaju i oni više i oni manje krivi. Bilo bi bolje da se stanari dogovore, npr. da se parkiraju samo s jedne strane ceste i sl., pa da svima paše (naravno, ako je to moguće).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×