Jump to content

Znakovi i pravo prolaza


llllllllll

Preporučene objave

Zanima me križanje naslikano na slici - po pravilu desne ruke vozači sa sporedne ceste na kojoj se nalazi STOP znak imaju pravo ići ispred vozila s lijeve strane, gdje se nalazi trokut.

Poprilično sam uvjereniu to, ali me zanima da li stop znak igra ikakvu ulogu? Jer se dosta često događa situacija da izlazim s donje ceste (gdje je stop znak) i namjestim auto u vidno polje te stanem, a auti koji dolaze s lijeve strane trube, psuju i deru se kako oni imaju prednost.

Hvala unaprijed.
 

12.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ovako uređeno križanje je u Zagrebu na Radničkoj. Lijeva sporedna cesta s trokutom je ona koja dolazi od SuperKonzuma. Ova gornja bi bila Radnička kada se u nju uđe s Vukovarske. Desna cesta je Radnička koja dolazi od Plinare, a ova donja je između RBA i Bataka.

Prije su obje sporedne imale isti znak (mislm trokut) i dosta je vozača koji su dolazili od SK-a oduzimalo prednost ovima iz donje ceste. Onda su promijenili znak donjoj u stop i svi se sada ponašaju kao da ova s trokutom ima prednost pred ovom sa stopom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija