Jump to content
Sign in to follow this  
llllllllll

Znakovi i pravo prolaza

Preporučene objave

Zanima me križanje naslikano na slici - po pravilu desne ruke vozači sa sporedne ceste na kojoj se nalazi STOP znak imaju pravo ići ispred vozila s lijeve strane, gdje se nalazi trokut.

Poprilično sam uvjereniu to, ali me zanima da li stop znak igra ikakvu ulogu? Jer se dosta često događa situacija da izlazim s donje ceste (gdje je stop znak) i namjestim auto u vidno polje te stanem, a auti koji dolaze s lijeve strane trube, psuju i deru se kako oni imaju prednost.

Hvala unaprijed.
 

12.png

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovako uređeno križanje je u Zagrebu na Radničkoj. Lijeva sporedna cesta s trokutom je ona koja dolazi od SuperKonzuma. Ova gornja bi bila Radnička kada se u nju uđe s Vukovarske. Desna cesta je Radnička koja dolazi od Plinare, a ova donja je između RBA i Bataka.

Prije su obje sporedne imale isti znak (mislm trokut) i dosta je vozača koji su dolazili od SK-a oduzimalo prednost ovima iz donje ceste. Onda su promijenili znak donjoj u stop i svi se sada ponašaju kao da ova s trokutom ima prednost pred ovom sa stopom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

NutCoco to ti je tipično ponašanje neukih ljudi. Ne postoji sporednija ulica, ako su ceste iste prednosti vodi se prometnim pravilima odnosno desne ruke i zadržavanja smjera kretanja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×