Jump to content

Tuzba majke i sestre


Tekna

Preporučene objave

Pozdrav,

Zelim da vam u kratkim crtama napisem svoj problem pa bi svaki savjet dobro dosao

Majka i sestra se pripremile da me tuze za sljedece ...za stan koji su moji roditelji poslije rata otkupili i gdje su bili suvlasnici 1/2 i 1/2 .Taj stan je moj otac prepisao mojoj sestri da bi ona na njegovu molbu prepisala meni zbog rijesenja mog stambenog pitanja a i sama sa svojim suprugom je u posjedu stana i zaposleni su i zive u inozemstvu vec skoro 30 god.

Otac umire prije 4 godine i ona to poslije njegove smrti meni prepisuje stan kaze zbog njegove zelje .I sad zeli natrag stan..uzela advokata da pobije darovni ugovor.

Ostavinski postupak jos nismo sproveli ..sestra sad podize ostavinski postupak ..z eli stan nazad i zeli moj vlastiti novac koji se nalazi na mom stednom racunu jer tvrdi da je to novac od naseg oca i da pripada njoj.

Zelim znati sta mi je raditi ..Hvala unaprijed

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

idi odvjetniku , zakonom je propisano kada se od darovnog ugovora može odustati (ZOO čl. 492 ) a to ti je ukoliko je došlo do pogoršanja materijalnog stanja osobe koja daruje te je njena egzistencija sad u pitanju, te zbog nezahvalnosti. Pregledaj malo taj članak i članak poslije toga, u svakom slučaju uistinu želim puno sreće :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija