Jump to content

Podjela stana kod razvoda


Marija Mijat

Preporučene objave

Bračna stečevina je imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice ili potječe iz te imovine, te imovinska korist od autorskog prava i autorskom pravu srodnih prava, kao i dobitak od igara na sreću. Ako nisu drukčije ugovorili, bračni drugovi su u jednakim dijelovima suvlasnici u ovakvoj bračnoj stečevini. Pa ako je stan stečen na ovaj način, tada je u pitanju bračna stečevina na koju Vaš suprug također ima pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

Ispricavam se sto se nadovezujem sa svojom temom. Naime, prije par godina smo bivši suprug i ja dogovorili bračnu podjelu tako da stan pripada meni u cijelosti, a on otplaćuje kredit. Ja sam sve kasnije prepisala na djecu. U zadnje vrijeme mi je u vise navrata napomenuo da će sudski tražiti raskid tog ugovora koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Je li to moguće i ima li šanse poništiti ugovor.

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , hogarstrasni006 je napisao:
Naime, prije par godina smo bivši suprug i ja dogovorili bračnu podjelu tako da stan pripada meni u cijelosti, a on otplaćuje kredit. Ja sam sve kasnije prepisala na djecu. U zadnje vrijeme mi je u vise navrata napomenuo da će sudski tražiti raskid tog ugovora koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Je li to moguće i ima li šanse poništiti ugovor.

Svatko ima pravo pokrenuti postupak, ali svoje tvrdnje u tom postupku treba i dokazati. E sada, za precizan odgovor na ovo Vaše pitanje potrebno je više informacija, i naravno uvid u odredbe tog Vašeg ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija