Jump to content

Zbrinjavanje bolesnog brata


iscjelitelj13

Preporučene objave

Imam brata koji boluje od Parkinsonove bolesti. Ima 63 godine, oženjen je i ima dvoje djece. Obitelj mu je u priličnom rasulu. Nikada nije smogao snage, premda je trebao, da se rastane. Njegova žena i njena mama uglavnom gledaju kako iz bilo koje situacije izvući materijalnu korist. Bilo je već i verbalnih sukoba, teških riječi. 
Moja mama se brine što će biti sa bratom kad nje više ne bude. Mama ima kuću koju ćemo brat i ja dijeliti po pola. Kako osigurati da njegov dio kuće bude za njegovo zbrinjavanje, ako se obitelj ne bude htjela brinuti za njega, a neminovno je da će mu trebati skrb jednoga dana obzirom na progresiju njegove bolesti. Znam da po zakonu o nasljeđivanju pravo na taj dio kuće ima samo on i da to nije bračna stečevina, ali budući da imamo posla sa vrlo negativnim ljudima, pitanje je kako spriječiti da mu pokupe što žele i onda ga ostave na cjedilu.
Vjerujte, mama i ja nismo paranoične, nego samo oprezne. Mome bratu treba pomoć.
Molim savjet. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija