Jump to content

Nerješena ostavina


Marina19

Preporučene objave

Poštovani, prije 11 godina umro je bratić kojj  nije imao djece , a od rodbine osrali su samo bratići i sestrične.Na ostavinakoj raspravi, sudjeda je donijela izjavu kojom potvrđjhd da je bratić ostavio svu svoju imovinu jednom bračnom paru i to kao usmjeno izjavljeno . Dio rodbine izhasnio he da prihvaća izjavu AKO je to želja umrlog . Navedeno nije dokazivo. Dvoje se je žalilo,ali zbog smrti jedne od navedenih sve je stalo. Tako već 10 godina sve prooada. Da li sada ponovo bilo tko od rodbine može zatražiti završetak i podjelh imovine i prema kome bilježnik ili sud? Može li se dogovorno između rodbine sve riješiti preko bilježnika kako bi se izbjegli dodatni troškovi. Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, predmet se prekida ,a nastavit će se kada nasljednik ili staratelj umrle tužene koja je osporavala oporuku preuzme postupak i ih sud na prijedlog protivne strane ili po službenoj dužnosti pozove da to učine. Nitko dalje nije ništa pokrenuo. Da li sada samo oni koji su imali prigovor imaju pravo na potraživanje ili može bilo tko od bratića sestrična pokrenuti s obzurom da sve stoji i propada 10 godina. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija