Jump to content
Hajduk1911

Isplata osiguranja zbog ozljede

Preporučene objave

Molim mišljenje i savjet

Posjedujem policu životnog osiguranja kao i osiguranja od nezgode

Prije 6 god sam imao nezgodu i pukla mi je ahilova tetiva. Nakon ljecenja podnio sam zahtjev za odštetu i određena mi je invaliditet od 7% i isplaćena je odšteta sve bez velikih problema. Prije 6 mj dozivio sam opet nezgodu i opet mi je pukla ahilova tetiva ovaj put druga noga. Nakon ljecenja podnio sam zahtjev za odštetu ali ovaj put i je zahtjev odbijen da nemam pravo i iz dokumentacije. E sad malo mi je čudno budući su iste ozljede i posljedice, da sad nemam pravo. Jedina razlika je u metodi ljecenja prvi put su operirani a drugi put ljecen sam gipsom. Posljedice i jedne i druge ozljede su iste. Dali trebam pokrenuti parnicu i kako te čini li vam se da bi mogao bit uspješan u tom te dali postoji rok u kojem moram pokrenuti parnicu. 

Molim one koji su imali slična iskustva ili nešto znaju o temi za savjet 

Unaprijed zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pa da apsurd bude veći istim rijecima kao sto mi je odobren prije 6 god. Tj prije 6 god je pisalo " na temelju dostavljena medicinske dokumentacije te mišljenja liječnika cenzora a u skladu s tablicama za određivanje trajnog gubitka opće radne sposobnosti...  Određen je postotak invaliditeta od 7.5%."  A sada " tablica za određivanje postotka trajnog gubitka opće radne sposobnosti  koji je sastavni dio ugovora ne određuje invaliditet kao posljedicu navedenog nesretnog slučaja. E sad ista polica isto osiguranje iste tablice ista ozljeda skoro indentična medicinska dokumentacija dokumentacija samo različita noga i sad nemam pravo nekako mi se ne čini logično i samim time mislim da me žele zakinuti. E sad vas molim za savjet. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat , Ruby_Danderfluff je napisao:

Nemam, ali ovdje bi Vam odgovor na pitanje morao dati vještak medicinske struke, jer proizlazi da ozljeda nije ista.

Hvala na odgovoru 

Ja sam malo pogleda dokumentaciju i razlika je jedino u načinu lječenja prvi put sam operirani dok drugi put sam lječen konvencionalno tj gipsom zbog rizika infekcija itd od operacije. Rehabilitaciju sam vodio na isti način fizikalnom terapijom i preglede vršio u istog doktora ortopeda. Čak na zadnjem nalazu stoji da izbjegavam napor uz brdo i naprezanja uz stepenice čega inače imam na poslu kojeg obavljam.  Po mom mišljenju  ozljeda i sve oko nje je indentično kao i prvi put. Koliko sam istraži prilikom ozljede tj puknuća bilo koje tetive nemoguće je dobiti isti opseg pokreta kao prije ozljede isto sam imao prvom i drugom ozljedom. Čak je liječenje konvencionalnom načinom prema studija lošije jer postoji 10% veća mogućnost ponovnog puknuća. Ali je manji rizik prilikom lječenja od komplikacija i sl. Ali o načinu lječenja ne odlučujem ja već  lječnik. Tako da bi prema tom sad bio rizičnije za mene ponavljanje ozljede nego u prvom slučaju kad sam operiran. Mislim da bi bez problema dobio mišljenje liječnika da postoji trajna šteta itd. Interesira me samo dali prema prikazanim činjenicama postoji velika mogućnost da osiguranje nešto mulja i ne želi isplatiti štetu. Dali bi trebao angažirati odvjetnika ili vidio sam da postoje neke agencije za naplatu koje vode postupak umjesto vas i poslije uzmu postotak. 

Dali postoji netko tko ima iskustva s osiguranjima i na što bi trebao pripazite ako krenem u proces. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U prvom redu možete prigovoriti na odbijanje, kako ste i dobili dopis od osiguravajućeg društva, možete po odvjetniku, ističući ovo što ste istaknuli i ovdje, da ste pretrpjeli istovjetnu ozljedu na drugoj nozi i da ste za taj slučaj dobili odštetu. Problem je samo ako je osiguravajuće društvo u međuvremenu u 6 godina mijenjalo opće uvjete vezano uz invalidnost, a Vi ste obnavljali policu automatizmom, odnosno produljenjem uz nove opće uvjete, a da ih uopće niste dobivali. Trebali biste usporediti one i ove opće uvjete i tablicu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu 

Nisam nikad dobio nove uvjete i tablice. Mislim ako su se promijenili opći uvjeti mislim da sam o tome treba biti obaviješten i dobiti nove uvjete i tablice. Provjerit cu dali sam uopće dobio obavijest o promijeni uvjeta. Uglavnom probat ću naći nekog odvjetnika ili sl. Molim samo info ima li rok za traženje odštete i koliki je. 

Hvala na odgovorima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Trebali biste biti obaviješteni, slažem se. Podnesite prigovor na odbijanje, potencijalno po odvjetniku, možda razmotre, još uvijek stignete podnijeti tužbu ako se ne predomisle.

Molim vas dali znate ima li neki rok za tužbu dali moram žurit ili imam vremena.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×