Jump to content
dzoxx

Problem sa stanodavcem

Preporučene objave

Postovani, trebao bi savjet za sljedecu situaciju ukoliko bi mi netko mogao dati par informacija bio bi mu jako zahvalan.

Ja sam stanovao u jednoj kuci 24 godine, tamo sam preko centra za socijalnu skrb doselio sa sestrom i majkom koja se u toj kuci brinula za jednog invalida sve do njegove smrti, on je ujedno jednim dijelom bio i vlasnik te kuce, nakon njegove smrti njegov dio je pripao njegovoj sestri i bratu, iako je on uvjek govorio da ce njegov dio pripasti mojoj majci oni nikada nisu napravili nikakvu oporuku vezano uz to i na tome je ostalo. Medjutim dogovorila se sa njegovim bratom i sestrom (koji odavno zive u njemackoj), da ima dozivotno pravo na stanovanje u toj kuci. E sada, majka je u 2 mjesecu ove godine preminula i ja sam do 4 mjeseca bio kod ujaka jer nisam mogao sam zivjeti tamo jedno vrijeme, i u 4. mjesecu sam se vratio i dogovorio sam sa tim vlasnikom da mu placam stanarinu i da mogu ostati u kuci. Ja sam u medjuvremenu kratko ostao bez posla te nisam bio u mogucnosti platiti stanarinu 2 mjeseca ali sam pronasao posao i planirao u sto kracem roku platiti stanarinu za ta dva mjeseca, takodjer ostalo je rezija otprilike 1000kn koje nisam stigao platiti jer nisam bio svo vrijeme zaposlen ali sam bio u planu sve rijesiti ovaj mjesec, medjutim taj vlasnik kuce mi je rekao da se moram iseliti van i dao mi je rok..

Ja sam se iz kuce iselio i pokupio sav namjestaj jer smo ga kupili ja i moja sestra koja je vec odavno u inozemstvu i u toj kuci ne zivi vec dugo. Ta je kuca bila u jako losem stanju kada smo se mi tamo doselili prije otprilike 24 godine i svo to vrijeme smo ulagali u obnovu kuce i kupovinu drugog namjestaja za sto imam svjedoke i nesto od racuna.

On sada takodjer trazi od mene da platim sve rezije i stanarinu za ta dva mjeseca, i trazi da vratim namjestaj nazad, naziva me pogrdnim imenima i vrijeda me preko poruka, a takodjer i prijeti mi se tako da se ja vise uopce ne osjecam sigurno.

Mene zanima dali ja imam pravo iznjeti sav najmestaj koji smo kupili ja i moja sestra kroz sve te godine jer on trazi da se namjestaj vrati i da mu sve bude placeno u sto kracem roku. Koji bi mi bio najbolji moguci potez da zastitim sebe i svoju sigurnost jer vise ne znam sta sa radim.

Unaprije zahvaljujem na odgovoru.

Ivan.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Već vam je bilo odgovoreno u temi pa ste tada mogli nešto iskombinirati u vašu korist. Nažalost ste u međuvremenu napravili i dvije stvari koje niste trebali, napustili posjed a kada ste se već vratili kao najmoprimac što niste u ugovoru o najmu (ako je sačinjen, a trebao je biti) ugovorili stavke oko ulaganja sa smanjivanjem najma za određeno vrijeme te naznačili da je namještaj vaš.

Ovako vam se nema što pametno reči osim u slučaju da dođe do nekakove parnice računi i vjedci su svakako dobrodošli.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×