Jump to content
Micka1

Prolazak kroz crveno svjetlo

Preporučene objave

Pozdrav. 

Neki dan sam se pokušavala uključiti sa ulice Tina Ujevica na Zagrebačku aveniju. Tamo je i semafor za pješake. Napokon kad sam se uspjela ukljucit( prva brzina, tek se pokrenula) opazila sam da se netom prije nego sam ja došla podno semafora prebacilo svijetlo s žutog na crveno. Kako nisam uspjela zakocit, jer bi završila u najboljem slučaju na zebri točno ispod semafora, zanima me mogu li očekivati kaznu ako je na tom semaforu kamera? 

Zeleno se upalilo pješacima tek kad sam ja već prošla i time nisam ugrozila nikoga. 

Nisam nikad kažnjavana I ovo mi je prvi propust. 

Unaprijed hvala 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

S obzirom da postoje kamere koje snimaju crveno (tako kaže korisnik stradivari, a nemamo razloga da mu ne vjerujemo), ali ne znamo gdje su, ne možeš znati unaprijed.

Ako nešto dođe, onda ćeš o tome brinuti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, sivko je napisao:

3000 kn.

Ispricavam se na mjesajanju i ako sam negdje vec dobio odgovor ali ne mogu nac, ali što nije po novom Zakonu od 1.8 10-20 tisuća kuna prolaz kroz crveno? Ili se to primjenjuje samo u slučaju da je recimo noc 2 ujutro nema nikog i svijetli crveno a netko prođe jer mu se neda čekat?  Pošto piše tamo kao za namjerni prolaz kroz crveno , a sada mi nije jasno što točno smatraju namjernim prolazom po meni bi bilo vidim crveno vec svjetli nema nikog i ja prođem jer eto neda mi se neda čekat.  Jel se smatraju namjernim prolazom tipa uđem u krizanje i taman izađem kad se za moj smjer upali crveno ili tako neke sitnice koje se svaodbenvmo događaju kad su gužve ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, drot13 je napisao:

Ili prilikom bježanja od policije ili nešto slično, ne ovo u gužvi.

A kako bi se interpretiralo hvatanje žutog, ali prolazak kroz crveno. Znači namjera je proći kroz žuto, ali se fula za pola sekunde i prođe kroz crveno... Mislim s jedne strane je jasno da nije namjera bila proći kroz crveno, iako je neodgovorno ponašanje dovelo do toga, ali to nije bila namjera. Kako se takve bliske situacije krive procjene i rubnog prolaska kroz crveno interpretiraju u smislu kazne?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nema kazne ako se nisi mogao zaustaviti na siguran način (bio si blizu raskrižja i sl.), pa si prošao kroz crveno. To se procjenjuje u svakom pojedinačnom slučaju, a ako se procijeni da si mogao stati, kazna je kao za svako drugo crveno svjetlo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×