Jump to content
armelina

Prekrsajni nalog i presuda za 2 dogadjaja u istom danu

Preporučene objave

Lijep pozdrav. Pisem iz usluge i molim pomoc. Dakle covjek je dosta popio u 6 mjesecu u jednom restoranu i sjeo za upravljac..2 ujutro..policija ga zaustavila..napuhao 2 promila..frend dosao po njega i vozacku oduzeli na 7 il 8 dana.vracena vozacka..zvali ga na prekrsajni sud..sve priznao..kaje se..nece se ponoviti..nikad osudjivan za nista..dom. branitelj..u mirovini..profesionalni vozac..radi male mirovine sada i voza taksi.presuda-4 mj. Bez vozacke i mislim oko 3500 kuna..nije se zalio jer je sutkinja uvazila sve olakotne okolnosti.odmah sve platio...jos nije pravomocna..to je sve 5 nego nakon nekih tjedan dana od toga dogadjaja dolazi mu policija na vrata i govore da je udario auto od kuhara na parkiralistu tog restorana gdje je bio onda..on nije znao da je nekoga cvrknuo a ovaj ga prijavio.policija mu dala podatke od kuhara i br. Moba ako mu se hoce javiti da se dogovore. On ga odmah zove..nalazi se sa kuharom..isli su skupa na procjenu stete..steta je gotovo nikakva..neka mala ogrebotina na braniku kuhara..ovaj dao svoju policu i tako to.jucer je dobio prekrsajni nalog od policije 3.500 kuna i 6 mj. Bez vozacke..uglavnom pomoci cu mu da podnese prigovor pa molim pomoc. Da li u prigovoru navesti da je za isti dan ..radi se o razmaku od niti sat vremena..vec kaznjen..tj. zaustavljen od policije i da je vec dobio presudu-zabranu na 4 mj.i novcanu kaznu, da li i da to stavljamo u prigovor ako moze pomoci ili samo da se drzi ovog prekrsajnog naloga po kojem je kriv za-cl. 43.st.1,2 i 3, te cl.176.st.3 ZOSPC ?.posto voza taksi da bi prezivio a u mirovini je.. kaze da mu je stvarno previse i ovo platiti ali najveci problem mu je vozacka na dodatnih 6 mj.  Vec je dobio na 4 mj. Jos mu nije policija poslala od kada mu tece zabrana..sav je jadan jer mu je to skupa 10 mj.i nece moci raditi tj. Voziti taksi.nisam pametna pa molim za pomoc? 

Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru

LP

Deni

Uređeno od armelina

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovaj prekršajni nalog nema veze sa onim jer su prekršaji različiti.Može se pozivat da su oba prekršaja napravljeni u stjecaju pa bi i kazna mogla bit i nešto manja ali bez novčane i oduzimanja neće proći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, nema šanse da se to skupi zajedno, svaki se gleda i sudi za sebe.

A što se tiče početka mjere koja mu je izrečena, neka prati na stranicama MUP-a (status vozačke dozvole) da se ne bi zeznuo i vozio pod zabranom, jer policija više ne šalje obavijesti o početku zabrane.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Drot13 znam da se gleda i sudi svaki za sebe. Zanima me da li je bolje u prigovoru uopce spominjati ovaj dogadjaj kao u stjecaju kad je bio pijan i dobio presudu ili bolje to uopce ne spominjati? Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sud će ga ionako pitat da li je kažnjavan i za što pa će ionako doći do te teme.Može tako prigovarat ali je upitno da li će to sud i prihvatit kao stjecaj.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×