Jump to content

Porez na grunt


anonimno

Preporučene objave

Uskoro cu realizirati kupoprodajni ugovor, radi se o zemljistu u Vukovini (Turopolje). Kostati ce oko 15.000 eur. Sto mi je ciniti nakon sklapanja ugovora po pitanju placanja poreza? Sto trebam staviti na hrpu i kuda to treba odnjeti?

 

Zna li netko od prilike koliko bi me to moglo kostati? Inace, prva mi je nekretnina, moram li uopce prijavljivati porez?

 

Zrinka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Porezna uprava ne utvrdjuje porez na osnovi cijene iz kupoprodajnog ugovora, nego na osnovi procjene tržišne vrijednosti (slično kao kod automobila). Dakle, ako kupiš 10 hektara za 1000 kuna porez neće biti 50 kuna...nažalost...

Inače, mislim da treba imati kupoprodajni ugovor i poslati ga u poreznu upravu. Nakon nekoliko tjedana oni donesu rješenje o visini poreza, te taj porez treba platiti u korist državnog proračuna u roku od 15 dana. Nakon što je plaćen porez (uplatnica je potvrda) ide se u gruntovnicu s kupoprodajnim ugovorom (još za to treba platiti 250 kuna) da bi se upisao novi vlasnik nad nekretninom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija